Válogatott

Meglepő szereposztás: Szalai Ádám, mint a farkas, Dzsudzsák Balázs, mint Piroska

Dárdai Pál színészkedéssel szoktatta össze a válogatottat a románok elleni meccs előtt.

Kapcsolódó cikkek

A válogatottat az Európa-bajnoki kijutáshoz vezető útra állító, a német bajnokságban a Herthát vezető edző könyvet írt, amelyben őszintén mesél sikerről, kudarcról. A Blikkexkluzív részleteket közöl a megjelenés előtt.

– Király Gabi volt a nagymama. Juhász Roland a vadász. Szalai Ádám a farkas. Dzsudzsák Balázs pedig Piroska. Úgy ám, a Piroska és a farkast játszottuk el. Azazhogy: játszották el a rutinosabb spílerek. A fiataloknak a Hófehérkét és a hét törpét kellett színpadra vinniük. Az első közös esténk volt Telkiben. Hat nappal a bukaresti mérkőzés előtt. A futballistáknak el kellett játszaniuk a két mesét. Egyfelől remek szórakozás, egyben kikapcsolódás volt, másfelől – az én szememben – teszt. Ki az a sztár, aki le tud alacsonyodni a csapathoz? Ki csinál hiúsági kérdést abból, hogy be kell öltöznie adott esetben nagymamának vagy Kukának? Ki hogyan készül? Ki mennyire kreatív? – mesélte.

– Volt, aki eleinte morgolódott, mi ez a marhaság, aztán a végén odajött hozzám: „Figyelj, Pali! Ez szuper volt!” Valóban az volt. Másnap reggel olyan oldott hangulatban kezdődött az érdemi munka, mintha száz éve ismernénk egymást… Az egyik kulcsemberrel volt némi gondom az elején. Az egyik edzésen zsörtölődött, mert kevesebbet tudott kapura rúgni, mint szeretett volna… Este összehívtam a társaságot.

– Ha valakinek nem tetszik valami, össze lehet pakolni. Ez rád is vonatkozik! – néztem az illetőre. Nagyon szeretlek, soha nem lesz bajunk egymással, senki nem fog bírálni, nyugodtan hazamehetsz. Tapodtat nem mozdult. Én viszont folytattam: nekem ne magyarázd meg, hogy keveset rúgtál kapura!… Volt, aki a végén odajött hozzám, és csak annyit mondott: „Ezt jól csináltad.” Hogy a történet kerek legyen: a szóban forgó futballista nagyot játszott a románok ellen.

Olvasói sztorik