Magyar foci

Családi balhé: apja akarta lemondatni Dárdait

Elképesztő részletek olvashatók a korábbi magyar szövetségi kapitányról írt könyvben, amely a jövő héten kerül a boltokba.

Dárdai Pál felkavarta az állóvizet a hazai fociban, és fiatalon jutott el olyan magasságokig, ameddig magyar edzők nem nagyon szoktak. A szókimondó tréner könyvben mesél sikerről, kudarcról, boldogságról. A Blikkexkluzív részleteket közölt a megjelenés előtt.

Dárdai az OTP-székházban találkozott Csányi Sándor MLSZ-elnökkel és a szövetség főtitkárával, Vági Mártonnal. Eleinte nem tartotta magát megfelelő választásnak a Hertha mestere, ő a tapasztalt holland Huub Stevenst ajánlotta, aki szívesen átvette volna csapatunkat, ám Csányi Sándor hajthatatlan volt.

– Szövetségi kapitányként léptem ki az OTP-székházból. Nem azon az ajtón, amelyen bementem, hanem a hátsón, mert senkinek sem lett volna szerencsés, ha az előtérben várakozó Pintér Attilával találkozom – írta.

Miután Dárdai ott helyben kijelölte a stábját (noha az MLSZ Király Gábort (40) kapusedzőként akarta foglalkoztatni, Dárdai ragaszkodott hozzá, hogy játékosként/kapusként számolhasson vele), elújságolta családjának a hírt. Volt is belőle balhé…

– Először Mónit hívtam. Mondtam neki, hogy most már First Lady vagy… Igaz, egyelőre nincs fizetés, mert ingyen vállaltam, de akkor is First Lady vagy – újságolta feleségének a kinevezését Dárdai.

Családi perpatvar este lett, miután visszarepült Berlinbe, felhívta édesapját is, hogy vele is megossza a nagy hírt…

– Most azonnal felhívod őket, és visszamondod az ajánlatot! Mit képzelsz magadról?! Taknyos edző vagy, még tanulnod kell! Így nem lehetsz kapitány! És különben is, itthon kicsinálnak majd… – emlékezett vissza idősebb Dárdai Pál (65) szavaira a fia. – Csak annyit mondtam neki, apu, ez van, és nem mondom vissza, meg fogom csinálni!

Olvasói sztorik