Válogatott

Storck: Ausztria ellen már csúcsformában leszünk

A szövetségi kapitány a sérültek állapotáról és a kimaradókról is beszélt a sajtótájékoztatón.

A magyar válogatott itthon szereplő futballistái már elkezdték a felkészülést Telkiben, míg a Ferencváros és az Újpest játékosai csak ma este csatlakoznak a társakhoz. Ma tartotta az utolsó sajtótájékoztatóját a csapat az ausztriai edzőtábort megelőzően. Természetesen Bernd Storck is a média rendelkezésére állt.

Az elkövetkező hetek fontosabb feladatairól:

– Örömteli várakozással nézünk előre. Sajnos van egy-két sérültünk, de az ő távollétüket sikerült jól kompenzálnunk. Jó úton haladunk, jelenleg 13 játékos van velünk, este pedig a Ferencváros és az Újpest tagjai is csatlakoznak hozzánk. Hamarosan elindulunk Ausztriába, ahol már csatlakozik a legtöbb külföldön játszó játékos is. Az Elefántcsontpart elleni meccsen szeretnénk örömöt szerezni a szurkolóknak, tehát nagyon fontos lesz az a mérkőzés.

A sérültek állapotáról:

– Elek Ákosnak szalagszakadása van, három hét is lehet a felépülése, de reménykedünk hogy ez gyorsabb lesz, jön velünk Ausztriába. Németh csatlakozik hozzánk szerdán. Nagy Ádám már a Fradinál is bevetésre került, bár talán az egy kicsit korai volt, de pár napon belül ő is velünk fog edzeni, és az Elefántcsontpart ellen már reméljük játszani fog.

A keretszűkítési szempontokról:

– Az erőnléttel már nagyjából képben vagyunk, a kérdés, hogy a sérültekkel mi lesz az Eb-ig. A nemzetközi klubhátrányt is le tudjuk dolgozni az edzéseken, van még dolgunk, de nem vagyunk elégedetlenek. Fontos teszt lesz a németek elleni mérkőzés, azon még sok mindent ki akarunk próbálni. Ausztria ellen pedig már szeretnénk csúcsformában lenni. Mind a 23 játékosra számítok majd Franciaországban. Szeretném megköszönni a szövetségnek, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet kell játszanunk idén, és ezáltal a kupadöntőt is korábbra lehetett tenni. Így hamarabb együtt tudunk dolgozni, ez nagy előnyt jelenthet.

Kalmár és Mervó kimaradásáról:

– Mindketten tehetségesek, és azt is láttam, hogy milyen eredményeket értek el az U20-as válogatottba, de az elmúlt hetek teljesítménye alapján még időre van szükségük ahhoz, hogy a keretben számoljak velük. Mervó szerencsére újra megtalálta a helyét, de előtte nem volt jó periódusa. Kalmárral nehezebb a szituáció, fel kell dolgoznia a jelenlegi nehéz helyzetét, ami a klubcsapatánál betöltött szerepét illeti, mert így nem tudott 100 %-ig koncentrálni a feladatára.

Stieber és Kleinheisler csatlakozásáról:

– A játékosoknak szerződésük van az egyesületüknél, és csak akkor jöhetnek a válogatotthoz, ha erre engedélyt kapnak. Stieber jó teljesítményt nyújtott legutóbb, ő nem lesz velünk Ausztriában, de lehetséges, hogy május 24-25-én csatlakozik. Kleinheislernél is a klub dönti el,hogy mikor jöhet, de folyamatosan egyeztetünk vele, és figyeljük a teljesítményét.

Olvasói sztorik