Válogatott

Fiola és Lang szerint sem lehet az NB I-ből felkészülni az Eb-re

A két válogatott játékos az osztrákok elleni első mérkőzés eredményét meghatározónak tartja.

A mai sajtótájékoztatón Bernd Storck kapitány mellett a Videoton hátvédjétől, Lang Ádámtól, valamint a Puskás Akadémia játékosától, Fiola Attilától kérdezhettek az újságírók.

Lang Ádám elmondása szerint nincsen rá hatással a klubcsapatban való helyzete, és a bajnokság után már nem is akar ezzel, és a jövővel sem foglalkozni, csak az Eb-re koncentrál, és nagyon jól érzi magát a társaival az edzőtáborban.

– Ez a keret már régóta együtt dolgozik, vannak szabad helyek, de nem tudom, hogy a kapitány hogyan gondolkozik a konkurenciaharcot illetően. Nem dőlhetünk hátra, az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken is a maximumot kell nyújtani – folytatta a székesfehérváriak hátvédje, aki a csoportriválisokról elmondta, hogy természetesen követi a szereplésüket, de eddig is nagyon jól ismerte azokat a játékosokat, hiszen a Tv-ben is folyamatosan láthatóak voltak. Biztos benne, hogy a stáb segítségével teljes képet kapnak majd az ellenfelekről, és teljesen fel tudnak készülni belőlük.

– Nagy sztárok ellen is pályára fogunk lépni, nagy kihívás lesz, de ez az, ami kell az ember életében. Igazi erőpróba, itt dől el, hogy egy játékos képes lesz-e továbblépni egyet a karrierjében. Várom, hogy ezeket a nagy feladatokat meg tudjam oldani – válaszolta Lang, aki kitért arra is, hogy a magyar első osztály színvonalát, és a nemzetközi szintet nem lehet összehasonlítani, és az Eb-n sokkal gyorsabb lesz a játék, ezáltal teljes koncentrációt igényelnek majd a találkozók.

A középhátvéd bízik benne, hogy ha az első meccsen sikerül jó eredményt elérni Franciaországban, akkor az óriási lökést adhat az azt követő napokra, hetekre. Csak magukkal kell foglalkozniuk, és a saját dolgaikat kell rendben elvégezniük.

Fiola Attilának nem volt egyszerű éve a magyar bajnokságban, hiszen csapatával, a Puskás Akadémiával kiestek a másodosztályba, ilyet pedig most élt át először pályafutása során. A jövője jelenleg nem foglalkoztatja őt, hiszen másfél évig még szerződése van a felcsúti csapattal, és csak a válogatottra koncentrál.

A jobbhátvéd elmondta, hogy személy szerint csak azokat a játékosokat szokta az ellenfelek közül nézni, akik vele szembe jöhetnek a pályán, a csapatokkal nem igazán foglalkozik.

– Sokat fog számítani az első mérkőzés az osztrákok ellen. Mind a három csapat nagyon erős kerettel rendelkezik, de nem szabad senkitől tartanunk, bármelyik mérkőzést megnyerhetjük, és bízom benne, hogy a csoportból továbbjutunk. Ez a csapat bebizonyította, hogy nem kell senkitől sem tartanunk, ott a helyünk az Eb-n, egy mérkőzésen pedig bármi előfordulhat – válaszolta Fiola Attila, aki szintén kitért a magyar bajnokság és a nemzetközi színvonal között különbségekre.

– A magyar bajnokságból nehéz az Eb-re felkészülni, én személy szerint inkább fejben szoktam elfáradni a bajnokikon, mint fizikálisan. Mindenkire szükség lesz a keretben, hiszen négynaponta fogjuk játszani a mérkőzéseket. Nem egyszerű egy ilyen kilencnapos sorozatra felkészülni.

Olvasói sztorik