Válogatott

Sokat fotózkodtak a horvátok, ezért nem tudtak legyőzni minket

Jöttek a kifogások a magyarok elleni döntetlen után...

Kapcsolódó cikkek

Túl van a 2016-os Eb-re való kijutása óta játszott első felkészülési mérkőzésén a magyar válogatott. A mieink Horvátország ellen értek el 1-1-es döntetlent. A jó játékra nem csak itthon kapták fel a fejüket. Lapszemléztünk.

Horvátország

– Az első félidőben mi voltunk jobbak, minden úgy történt, ahogy elterveztük, aminek nagyon örültem. A második játékrészre azonban változott a kép, a magyarok agresszívabbak lettek, többet támadtak a szélen, ami nem ízlett nekünk. Nem birtokoltuk eleget a labdát, így a végeredmény reális – értékelt Ante Cacic, a horvátok szövetségi kapitánya.

– Kielemezzük majd a mérkőzést és megnézzük, hol teljesíthettünk volna jobban. Nem voltunk elég agresszívak a pálya közepén, túl sok egyéni hibát követtünk el, ennek okának kell lennie. A játékosoknak sok marketing-rendezvényen kellett részt venniük és az eszéki pálya talaja is sokat kivett belőlük szerdán – panaszkodott a tréner.

Az újságírók a horvát csapat legnagyobb sztárját, Luka Modricot is megkérdezték.

– Egyetértek, két teljesen más félidőt láthattunk. Az elsőben jobbak voltunk, de a szünet után főleg fizikálisan fölénk kerekedtek. Rengetegszer változtattunk a taktikán, de az edző több rendszert is ki akart próbálni. A mostani és szerdai meccsünk kétségkívül megmutatta, hol kell még javulnunk. Sok ilyen terület van – árulta el a sztár, aki kapitányához hasonlóan kiemelte, hogy a rengeteg reklámfilm-forgatás és utazás rányomta a bélyegét teljesítményükre.

A nyári ellenfeleknél is figyeltek

Nem meglepő, hogy a magyar válogatott Európa-bajnoki csoportellenfeleinél is megemlítették felkészülési meccsünket. A portugál A Bola csak néhány szavas hírt közölt az eredménnyel, az O Jogo sem vitte túlzásba.

Ausztriában a Sky Sports is figyelt: az eredmény és a góllövők mellett azt is kiemelték, hogy Bernd Storck a szünetben kapust cserélt és összességében hatszor változtatott a felálláson a meccs során – ugyanezt a hírt hozta le a Kronen Zeitung és a Die Presse is. A hír eredetileg az osztrák hírügynökség, az APA munkája volt.

A dánok ellen pénteken felkészülési meccset veszítő Izlandon is hír lett döntetlenünkből, igaz, csak említés szintjén foglalkoztak velünk.

Olvasói sztorik