Válogatott

Dzsudzsák bombával magyar–horvát 1-1

Videók, képek és tudósítás a barátságos meccsről.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Horvátország 1-1 (0-1)
Groupama Aréna, 21 ezer néző. Játékvezető: Príhoda (cseh)
Magyarország: Dibusz (Bogdán, a szünetben) – Fiola, Guzmics, Lang, Korhut – Nagy Á. (Elek Á., a szünetben), Gera – Németh K. (Nikolics, a szünetben), Kleinheisler (Böde, 80.), Dzsudzsák (Stieber, 81.) – Priskin (Szalai, a szünetben). Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Horvátország: L. Kalinic – Corluka, Vida, Schildenfeld, Vrsaljko – Modric, Antolic, Kovacic (Srna, 74.) – Brozovic, Perisic – Mandzukic. Szövetségi kapitány: Ante Cacic
Gólszerzők: Dzsudzsák (80.), illetve Mandzukic (29.)

A nyári, franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szombaton 18 órától a kontinenstornára szintén kijutott Horvátországot fogadta barátságos mérkőzésen a Groupama Arénában. A találkozóról a Rangadó.hu folyamatosan frissülő tudósításban számolt be.

Összegzés

A kezdés előtt a magyar játékosok egy molinót feszítettek ki, amelyen az állt, hogy „Köszönjük! Nélkületek nem sikerült volna az Eb-kijutás”. Eközben Dzsudzsák Balázs csapatkapitány mikrofonon keresztül köszönte meg a szurkolóknak a biztatást, melyet a csapat kapott a selejtezők során.

A találkozó előtt egyperces gyászszünettel emlékeztek a két hete elhunyt korábbi szövetségi kapitányra, Verebes Józsefre, illetve a keddi, brüsszeli merényletekben elhunyt 31 áldozatra.

Az első negyedórában valóban barátságos találkozót láthatott a több mint húszezer néző: az iram nem volt túl nagy, a játékra pedig a puhatolózó jelző illett. Ebben az időszakban helyzet nem alakult ki, viszont a magyar csapat rendkívül szervezetten védekezett már a félpálya előtt, többször sikerült „becsapdázni” a labdát birtokló horvát játékost, ugyanakkor a labdaszerzésekből nem tudtak veszélyes támadásokat indítani a mieink.

Az álmos kezdést követően a félidő derekára egyre többet birtokolta a labdát a vendégcsapat és egy-egy szélen vezetett akció veszélyesnek ígérkezett, de a magyarok hátsó alakzata biztosan állt a lábán. Egészen a 29. percig, amikor Korhut Mihály lemaradt Mandzukicról, Lang Ádám sem állt a helyzet magaslatán, a Juventus csatára pedig közelről nem hibázott. A szünet előtt a magyarok két távoli lövéssel veszélyeztettek, de Dzsudzsák nem találta el a kaput, Kleinheisler lövését pedig Kalinic hárította.

A folytatásban négyet cserélt a magyarok német szövetségi kapitánya, Bernd Storck és ettől alaposan megélénkült csapata játéka. Több lövés és veszélyesnek tűnő beadás jelezte a magyar fölényt, azonban gólt nem sikerült szerezni. A horvátok tulajdonképpen „ráültek” az eredményre, támadásokkal elvétve próbálkoztak, ugyanakkor a magyarok akcióit jórészt könnyedén megállították.

A játékrész legnagyobb lehetősége így is előttük adódott, Srna szemben a kapuval 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, de nem találta el a kaput. Dzsudzsák viszont 23 méterről igen, méghozzá védhetetlenül lőtt a kapu bal oldalába. A hajrában is a magyar csapat futballozott valamelyest veszélyesebben, de a horvátok is próbálkoztak lövésekkel. Több gól azonban már nem született, így 1-1-es döntetlennel kezdte a 2016-os esztendőt a magyar csapat.

A döntetlennel tovább folytatódott a horvátok ellen 76 éve tartó nyeretlenség, ugyanis a két csapat eddigi tíz meccsén egyetlen magyar siker született, még 1940-ben. Ante Cacic irányításával először nem győzött a horvát csapat, a vendégek szakvezetőjének ez volt az ötödik meccse a nemzeti együttes kispadján.

Véget ért a meccs, 1-1.

92. perc: Modric lövését fogta Bogdán.

87. perc: továbbra is támadnak a mieink. Ebben nyilván közrejátszik, hogy a horvátok a minap már játszottak egy meccset (2-0 Izrael ellen), és csak egyet cseréltek a mostani találkozón, a magyarok pedig már hatot.

Kleinheisler helyett Böde Dániel, Dzsudzsák helyett Stieber Zoltán.

80. perc: Dzsudzsák Balázs bukaresti gólját idéző bomba-szabadrúgásával 1-1!

77. perc: a csereként frissen beállt Srna szabadrúgása zúgott le a kapufa mellett.

Ausztria 2-1-re legyőzte Albániát, Lengyelország pedig 5-0-ra megverte Finnországot. A 2018-as világbajnokság házigazdája, az orosz válogatott 3-0-ra nyert Litvánia ellen.

Elek Ákos is beállt a szünetben, mégpedig Nagy Ádám helyére.

61. perc: alaposan megváltozott a játék képe, a magyarok belehúztak, többet birtokolják a labdát, mint korábban, ezáltal gyakrabban jutnak el a horvát kapu előterébe, és több lövéssel tudnak veszélyeztetni.

65. perc elteltével kiegyenlített, kemény mérkőzést játszik a magyar és a horvát válogatott a Groupama Arénában. Az első…

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2016. március 26.

47. perc: Kleinheisler ígéretes lövését védte Kalinic.

Dibusz Dénes, Németh Krisztián és Priskin Tamás nem folytatja, beállt Bogdán Ádám, Szalai Ádám és Nikolics Nemanja.

46. perc: elkezdődött a második félidő.

Egy veszélytelen magyar szabadrúgással ért véget az első félidő. A rögzített helyzetek az egész játékrészben tragikusan sikeredtek a mieinknek… Szünet, 0-1.

43. perc: Kleinheisler remekül helyezett lövését védte vetődve Kalinic.

41. perc: Perisic lőtt fölé.

40. perc: a gyorsabb, és a labdát többet birtokló horvátok ellen továbbra sem tud helyzetekig jutni a magyar válogatott.

38. perc: előbb Guzmics Richárd mentett egy nagyot a tizenhatoson belül, majd Dibusz Dénesnek kellett kilépnie a kapujából és felszedni a labdát.

36. perc: Dzsudzsák lapos átlövése suhant el a kapufa mellett.

29. perc: felpörögtek az események, és a Korhut Mihály, illetve Lang Ádám eszén is túljáró Mario Mandzukic révén a horvátok megszerezték a vezetést.

28. perc: Antolic lövését vetődve védte Dibusz.

27. perc: Priskin lőtt távolról a kapu fölé.

25. perc: eddig izgalommentes meccs, amelyen a játék képe továbbra sem változott. Az iram megfelelő, és a magyar csapat abszolút méltó partnere ellenfelének.

11. perc: az első magyar helyzet úgy alakult ki, hogy Dzsudzsák ívelt a kapu elé, de egy horvát védő az utolsó pillanatban mentett.

18.12: a beteg Lovrencsics Gergő, a sérült Kádár Tamás, illetve a szövetségi kapitányi döntés miatt hiányzó Vanczák Vilmos és Leandro de Almeida mellett a szintén sérült Pintér Ádám sem tagja a keretnek.

10. perc: számottevő lehetőség nélkül, lüktető mezőnyjátékkal telt az első tíz perc.

18.12: a magyar válogatott még sosem kapott ki Budapesten a horvátoktól.

2. perc: horvát kezezés a tizenhatoson belül, de a magyar büntető elmaradt…

18.02: a második félidőben Bogdán Ádám védi majd a magyarok kapuját.

18.01: elkezdődött a mérkőzés.

Gyászszünet Verebes József, illetve a brüsszeli terrortámadások áldozatainak emlékére. Sajnos, Johan Cruyffról megfeledkezett az MLSZ…

„Köszönjük! Nélkületek nem sikerült volna az Eb-kijutás!” – ez a felirat áll azon a transzparensen, amelyet a magyar játékosok kifeszítettek, és megmutatták a lelátó mind a négy oldala fel. Közben Dzsudzsák Balázs csapatkapitány egy mikrofon segítségével szóban is megköszönte a drukkereknek a tavalyi biztatást.

17.54: pályán a csapatok, következnek a himnuszok.

A magyar válogatott kezdőcsapatából ezúttal kimaradt Király Gábor, Juhász Roland és Nikolics Nemanja is.

A magyarok csapatbusza 16 órakor indult Telkiből a ferencvárosi stadionba.

A találkozót a rendőrség a brüsszeli terrorakciók miatt kiemelt biztonsági kockázatúvá minősítette, ezért a szurkolók beléptetése a megszokottnál több időt fog igénybe venni.

A szurkolók már készen állnak, és a két szövetségi elnök, a vb-bronzérmes, BL-győztes Davor Šuker és Csányi Sándor is megérkezett a Groupama Arénába.

Közzétette: MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség – 2016. március 26.

17.00: a horvátoknál több hiányzó is van, az FC Barcelonában futballozó Ivan Rakitic már Izrael sem lépett pályára, míg azóta betegség miatt kidőlt a Fiorentinában szereplő Nikola Kalinic és Milan Badelj, de a Dinamo Zagreb támadója, Marko Pjaca sem épült fel sérüléséből, így rájuk nem számíthat Ante Cacic szövetségi kapitány.

16.58: a horvát szövetség Instagram-oldalának köszönhetően megtudhattuk, hogy az esti meccs felvezetéseként megmérkőztek egymással a horvát és a magyar sportújságírók. A meccset a vendégek nyerték 2-0-ra, pedig a magyaroknál Détári Lajos is pályára lépett.

A magyar együttes a 19. helyen áll a FIFA legfrissebb világranglistáján, a horvátok pedig a 18. helyet foglalják el.

Hogy mit várnak a meccstől a horvátok, arrólide kattintvaolvashatnak!

Gera Zoltán várakozásait ide kattintva olvashatják el!

Természetesen Bernd Storck szövetségi kapitány többször is beszélt a szombati mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól. Kattintson ide!

Kapetan #Hrvatska u Budimpešti protiv Mađarske, @lukam10 iz @realmadrid!/#Croatia captain in Budapest against Hungary, @lukam10 of @realmadrid.#BudiPonosan #BeProud #CrvenBijeliPlavi #RedWhiteBlue

Közzétette: Hrvatski nogometni savez – 2016. március 26.

Radek Príhoda személyében cseh játékvezetője lesz a mérkőzésnek. Magyar csapat meccsén eddig egyszer működött közre: ő vezette 2010 októberében a Magyarország-Moldova (0-1) U19-es Európa-bajnoki selejtezőt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik