Válogatott

Széfben tartja századik válogatottbeli kapusfelszerelését Király Gábor

Kapcsolódó cikkek

A 101-szeres magyar válogatott Király Gábor volt a Sport TV Trash Talk című műsorának vendége, ahol elmondta, melyik a kedvenc NFL-csapata és ki a kedvenc játékosa. Az irányítók és a kapusok közötti hasonlóág is szóba került, és a 100. válogatottságon viselt szürke mackónadrág is.

A 2015-ös év legjobb magyar labdarúgójának választott Király Gábort látta vendégül a Trash Talk csapata. A hálóőr iránti tiszteletből a műsorvezető Szaniszló Csaba és a szakértők, Dávid Kornél, Kovács Sándor és Szuper Levente szürke mackónadrágba öltöztek. A 100. válogatott meccsen viselt (Norvégia–Magyarország 0-1) ruhadarab is szóba került.

– A századik mérkőzésen viselt nadrágot és mezt nem mostam ki, aláírattam a játékostársakkal, az egy ereklye. Most jó helyen van. A széfben – fogalmazott Király Gábor.

Király Gábor évek óta követi az NFL küzdelmeit, először egy Green Bay Packers – San Diego Chargers mérkőzést látott, ahol azonnal megtetszett neki a Packers irányítója, Aaron Rodgers játéka. Csapatot viszont más szempontból választott, a kedvenc állata a tigris, ezért a Cincinnati Bengals-ra esett a választása.

A Herthában egyszer előfordult egy játékosabb edzésen, hogy tojáslabdával játszottak. Nem tudatosan, de néha mégis amerikaifocis mozdulatra (punt) hajazó technikával rúgja ki a labdát.

– Ez igazából egy fegyver, hiszen ha alulról rúgom meg a labdát, és nem pörög a levegőben, akkor a labdának a szitálása jobban kijön, és a védőt jobban megtéveszti.

Erre a korábban a Vasasban és Szombathelyen is védő Németh Gábor mondta, hogy neki először, hogy „Ez egy jó punt volt!”. Érdekesség, hogy Berlinben volt olyan csapattársa, aki később a Berlin Thunderben lett rúgójátékos (Axel Kruse).

Ha egy amerikai focis posztot kellene választania, ami leginkább hasonlít a kapuséra, az irányítóét mondaná, mert ő az, akitől minden elindul, ő az, aki a támadás első passzáért felel.

Olvasói sztorik