Válogatott

Portugália: csak az első hely elfogadható!

Kevés cikk született eddig a sorsolást elemezve csoportellenfeleinknél, de máris van kemény vélemény.

Kapcsolódó cikkek

Az Európa-bajnoki sorsolást követően természetesen nemcsak Magyarországon, de az összes résztvevő ország sajtójában találgatások és esélylatolgatások kezdődtek. Ez alól csoportellenfeleink, a portugálok sem kivételek, az ő lapszemléjük jön most!

O Jogo

Az O Jogonál egyelőre nem foglalkoztak különösebben Magyarországgal, csupán néhány alapvető tényt jegyeztek meg, így például azt, hogy szövetségi kapitányunk Bernd Storck, a Norvégia elleni pótselejtezőn jutottunk ki, illetve hogy 10 meccsen egyszer sem tudtuk még legyőzni őket – hét győzelem mellett háromszor játszottunk döntetlent. Hozzáteszik, három szereplésünkből a legjobb 1964-ben volt, amikor harmadikak lettünk.

Record

A Recordnál több cikkben is foglalkoztak a sorsolással, többek között idézték Bernd Storck sorsolás utáni nyilatkozatát is, amelyben a következőket mondta:

– Több ok miatt is elégedett vagyok a sorsolással. Játszunk Portugáliával, a világ egyik legjobb csapatával. Aztán Ausztriával, akikkel a legtöbbször játszottunk a történelem folyamán, és a selejtezők meglepetéscsapatával, Izlanddal. Készen állunk arra, hogy a második helyért harcoljunk – nyilatkozta a magyar szövetségi kapitány.

Egy véleménycikkben is előkerült a sorsolás.

– Portugália aligha kaphatott volna ennél “csendesebb” csoportot. Ezt persze ne keverjük össze a “könnyűvel” és gondoljuk azt, hogy már ott vagyunk a nyolcaddöntőben. Csoportelsők lehetünk, de ehhez el kell felejtenünk a múlt nehézségeit. Ideális csoport ahhoz, hogy elérjük a torna utolsó szakaszát – írta Hugo Neves.

Paulo Renato Soares már egy kicsit keményebben fogalmazott.

– A tisztességes szavak mögött bujkáló félelemnek semmi helye. Favoritok vagyunk és kérdés nélkül meg kell nyernünk a csoportot. Bármi más végeredmény, mint az első hely, csalódás lesz. Sokat elárulna a szövetségi kapitány kvalitásairól és a játékosok elkötelezettségéről is.

Olvasói sztorik