Válogatott

Lang Ádám: jöjjön CR, már várom

A Vidi védője izgatott az Eb miatt, nem elégedetlen a sorsolással.

Kapcsolódó cikkek

Lang Ádám is tagja volt annak a magyar válogatottnak, amely a Norvégia elleni pótselejtezőn kivívta az Európa-bajnoki szereplés jogát és amely a mai sorsoláson Portugáliát, Ausztriát és Izlandot kapta ellenfeléül. A Videoton FC védője most a Rangadó.hu-nak nyilatkozott.

– Mi a véleménye az ellenfelekről? Szerencsés volt a sorsolás?

– Természetesen nem lehet azt mondani, hogy egyszerű csoportba kaptunk volna besorolást, de a többi csoportbeosztást látva azért alakulhatott volna sokkal kedvezőtlenebbül is. Az viszont túlzás, hogy álomcsoportba kerültünk volna. Amennyiben folytatni tudjuk a pótselejtezőn és tulajdonképpen végig a selejtezők során mutatott szervezett játékot, akár meglepetést is okozhatunk. Ehhez persze szerencse is kell, de akár kiegyenlített küzdelem is lehet a négy válogatott között.

– Van olyan játékos a három együttesből, akivel kapcsolatban személyes tapasztalata is van?

– Tudomásom szerint nincsen. Felnőtt szinten még egyik válogatottal sem játszottam, épp ezért különösen várom a küzdelmeket. Felfokozott kedélyállapotban vagyok, amiért jó csapatok ellen léphetek pályára, ha úgy alakul. El sem tudom képzelni, milyen lehet egy Cristiano Ronaldoval vagy David Alabával szembetalálni magam, de sorolhatnám még a hasonló kaliberű játékosokat.

– A sorsolás óta beszélt már játékostárssal vagy edzővel?

– Nem, azóta senkivel, de amint találkozom majd csapattársaimmal, ez lesz az első. Kíváncsi vagyok, kinek mi a véleménye.

– Milyen teljesítményre lehet szüksége ahhoz, hogy bekerüljön az Eb-keretbe a nyáron?

– Folyamatos játéklehetőség, jó teljesítmény. Enélkül nem megy. Mindenképpen kezdőként kell szerepet kapnom a hátralévő 14 fordulóban, csak így biztosíthatom a kerettagságom.

– A szövetségi kapitánnyal beszélt már a jövőről a kijutás óta?

– A távoli jövőről nem. Az összetartások már szóba kerültek, figyelni fogják a játékom és kellő időben eldöntik, hogy megérdemlem-e a tagságot.

Olvasói sztorik