Válogatott

800 kilométert utazik a válogatott az Európa-bajnoki csoportjában

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, szombat este sorsolták az Európa-bajnokság csoportjait. A magyar válogatottnak Portugália, Ausztria és Izland lesz az ellenfele a csoportkörben.

Korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk vele, hogy a különböző csoportokon belül a kiemelteknek hány kilométernyi utazás jut a helyszíneket folyamatosan váltó sorsolás miatt. Nos, a mieink közepesen jó, vagy éppen közepesen rossz helyzetben lesznek: körülbelül nyolcszáz kilométert kell majd utazniuk az első és a harmadik mérkőzés között.

Ausztriával kezd a Storck-csapat június 14-én Bordeaux-ban, ezután pedig következik az izlandiak elleni mérkőzés Marseille-ben négy nappal később. Légvonalban mintegy 500 kilométer a távolság, ez repülővel a hivatalos menetrendek szerint 1 óra 10 perc alatt megtehető – azon szurkolók, akik viszont autóval kísérik meccsről-meccsre a csapatunkat, akár 650 kilométert is kocsikázhatnak Montpellier-n keresztül, mire elérik a második úticélt.

Marseille-ből irány Lyon, a csoport utolsó találkozója 22-én, ahol Portugália lesz az ellenfél. Repülővel 55 perc a hivatalos menetrend a 275 kilométeres útra, és autóval sem sokkal nagyobb a távolság: 315 kilométert kell levezetni, ami a helyi viszonyok között – a Google útvonaltervezője szerint 3 óra alatt meg is tehető.

Körülbelül nyolcszáz kilométer vár a csapatunkra 8 nap leforgása alatt, míg az autózó szurkolók ennél több – a parkolóhelyek keresését is beleszámítva –, akár 1000 kilométert is megtehetnek a mieink első meccsei alatt.

Olvasói sztorik