Válogatott

A magyar válogatott álomellenfél az Európa-bajnokságon?

Több együttes is velünk kerülne egy csoportba; egy angol lap simán gyengének véli a Storck-csapatot.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott 1986 után ismét nagy világeseményre kvalifikálta magát azzal, hogy legyőzte Norvégiát az Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az is eldőlt, hogy a december 12-i sorolást a harmadik kalapból várja Bernd Storck csapata, így elvileg a két nehezebb ellenfél mellett egy könnyebb riválissal is összesorsolhatják.

Hosszú időre kikerült a nemzetközi foci körforgásából a magyar csapat, harminc év után mutathatja meg magát ismét az elitben – talán ennek is köszönhetően több lap is arról ír, hogy jó lenne a magyar válogatottal egy csoportban játszani.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a neves olasz sportlap, a La Gazzetta dello Sport legkönnyebbnek vélt csoportjában a magyar válogatott is helyet kapott: a lap szerint az olasz válogatott akkor járna a legjobban, ha Angliával, Magyarországgal és Észak-Írországgal kerülne egy csoportba.

Az angol Shoot portál is összerakta a maga álomcsoportját, ebben is helyet kapott a magyar válogatott. A lap Rooney-ékat legszívesebben Svájccal, Magyarországgal és Albániával látná egy csoportban, míg az olasz, cseh, walesi triót nagy ívben elkerülné.

A mieinkről megemlítik, hogy a norvégok elleni pótselejtezős sikerrel jutottak ki az Európa-bajnokságra. Szerintük csak néhány olyan játékosunk van, akiktől tartani kell – köztük a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs –, de mint írják, az angolok „várhatóan simán vernék a magyar együttest”. Hozzáteszik, a mieinknek egy viszonylag könnyű csoportból nem sikerült egyenes ágon továbbjutni, ami arra utal, hogy gyenge a csapatunk, amit az angolok ki tudnának használni…

Svájcból is érkezett már olyan vélemény, miszerint jó lenne a magyar csapattal egy csoportban játszani. A második kalapos együttes kapusa, Marwin Hitz az első kalapból igazi nagyágyút, Németországot jelölte meg az álomcsoportjába, míg a papíron könnyebb ellenfelek közül Magyarországra és Észak-Írországra esett a választása. A mieinket emelte ki a hármasból a svájci Blick kérdésére, mint mondta, „Magyarország igazán vonzó ellenfélnek tűnik”.

Az Európa-bajnokság csapatainak kiemelése

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Németország, Anglia, Portugália, Belgium
2. kalap: Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország, Ukrajna
3. kalap: Lengyelország, Románia, Szlovákia, MAGYARORSZÁG, Csehország, Svédország
4. kalap: Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország, Írország, Törökország.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik