Nemzetközi foci

Az olaszok a magyar válogatottat akarják

A La Gazzetta dello Sport a magyar válogatottat a legkönnyebb ellenfelek közé sorolja.

Kapcsolódó cikkek

Mint ismert, a norvégok elleni kettős sikerrel pótselejtezőn vívta ki az Európa-bajnoki szereplést a magyar válogatott. A franciaországi torna sorsolását december 12-én tartják Párizsban, melyen a magyar válogatott a harmadik kalapból várja ellenfeleit.

Az egyszeres Európa- és négyszeres világbajnok olasz válogatott sem lesz kiemelt: a második kalapba visszacsúszva vár ellenfélre, vagyis könnyen előfordulhat, hogy egy topcsapattal már a csoportkörben összekerül.

A Rangadó.hu is foglalkozott a gondolattal, hogy hogyan is nézne ki számunkra egy ideális sorsolás, s megtette ugyanezt saját csapatukkal az olasz La Gazzetta dello Sport is. A szaklap úgy véli, a magyar válogatottal igazán jól járnának az itáliaiak: Bernd Storck válogatottja is az álomcsoportba került.

Az olaszok szerint nemzeti együttesük igazán akkor járhat jól, ha az alábbi négyesbe kerül: Anglia, Olaszország, Magyarország, Észak-Írország; míg a halálcsoportnak a Spanyolország/Németország, Olaszország, Lengyelország, Wales beosztást vélik.

Az Európa-bajnokság csapatainak kiemelése

1. kalap: Franciaország, Spanyolország, Németország, Anglia, Portugália, Belgium
2. kalap: Olaszország, Oroszország, Svájc, Ausztria, Horvátország, Ukrajna
3. kalap: Lengyelország, Románia, Szlovákia, MAGYARORSZÁG, Csehország, Svédország
4. kalap: Izland, Wales, Albánia, Észak-Írország, Írország, Törökország.

Olvasói sztorik