Válogatott

Hivatalos: Bernd Storck lesz a szövetségi kapitányunk az Eb-n!

A legmagasabb egy játékosra jutó prémium 40 millió forint, a legkisebb 1-3 millió. Összesen 75 labdarúgót díjaznak.

Kapcsolódó cikkek

Csányi Sándor MLSZ-elnök és a szövetség vezetése sajtótájékoztatót tartott az Magyar Labdarúgó Szövetség székházában. Az eseményről folyamatosan frissülő tudósítással számoltunk be!

Csányi elmondta: az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck marad a szövetségi kapitány. A német edző és szakmai stábja új megbízatása a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság végéig szól, de a további együttműködés lehetőségét is megfogalmazta.

Elárulta: az európai szövetségtől (UEFA) 12 millió eurót (3,7 milliárd forint) kapnak a sikeres kvalifikációért, ennek harmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg prémiumként. Összesen 75 játékos és három stáb volt érdekelt az elmúlt időszakban.


15.59: Zárszóként Csányi kijelentette: szeretné, ha innentől kezdve minden Eb-n ott lenne a magyar válogatott. A vb-kvalifikációról fogalmazva hozzátette, a cél, hogy ne az esélytelenek nyugalmával vágjunk neki a selejtezősorozatnak.


15.56: Márciusban és májusban is lesz majd összetartás, de sok szabad időpont nincs erre. Storck erről még egyeztet Csányival.


15.54: Storck említ néhány játékost. Kovács Istvánt és Pekár Lászlót még nem tudta élesben megnézni, de szeretné. Andreas Möllerrel és Gehrke kapusedzővel szeretné folytatni a stábban, de például Sallói Istvánra is számít.


15.50: Gólprémium nincs a válogatottnál, ezt már Csányi mondta. Vági Márton hozzátette: minden meccsre van egy ugyanakkora összeg, a győzelemre kapott pénz harmada jár a döntetlenért. Ez halmozódott két éven keresztül, és ezt kapják meg most differenciáltan a játékosok. A legmagasabb prémium 40 millió lesz, a legkisebb 1-3 millió. A válogatott működtetésében Csányi szerint nincs állami pénz, az UEFA, a bevételek és a marketing hozta összegből dolgoztak.


15.48: A kapitány elmondta, az, hogy 24 csapatos lett az Eb, egy esély volt, amit kihasználnunk. Nem kell emiatt senkinek fanyalognia. Berzi Sándor szerint nem szabad elfelejteni, hogy bár a kontinensviadal létszáma megnőtt, a 16 csapatos viadal idején még szinte csak a fele volt a selejtezőben induló európai mezőny is.


15.45: Storck szerint a fiatalok mellett a tapasztalat is számít. Nem a kor a lényeg, az kap majd esélyt, aki megérdemli. Láthattuk, most is volt olyan, akit már leírtak, de a válogatott erőssége tudott lenni. Az U21-ben bizonyítani kell a játékosoknak, nem kerülhet senki könnyen a keret közelébe.


15.41: Csányi semmilyen szakmában nem találkozott még olyan munkamániás emberrel, mint Storck. Már a meccs előtt úgy tervezték, hogy ő marad a kapitány, ám a sportigazgatói feladatait nem akarták ezzel veszélyeztetni. Ezért kell majd az ő segítését megoldani, mert látható, hogy a játékunk fejlődik. Ebben a kettős funkcióban július végéig marad egyelőre. Csányi szerint az lenne a legjobb, ha mindkettőt betöltené.


15.40: Csányi közben bemutatta az Eb hivatalos labdáját. Az is elhangzott, hogy a bajnokság lefolyására várhatóan nem lesz hatással a kvalifikáció, nem borul fel a sorsolás.


15.38: Storck szerint a határainkon túl kell nézni, meg kell figyelni, hol milyen rendszerben épül fel az utánpótlásképzés, tanulni kell ezekből. Csányi elmondta, a prémium elosztása a játékpercekkel lesz összefüggésben. A pontonként járó pénzt folyamatosan kapták a játékosok, most a prémium szétosztása jön.


15.34: A kapitány kiemelte: a fiataloké a jövő, ezért szerepeltetni kell őket, ha jók. Amit elértünk, az a kezdet, semmi több. Több munkára van szükség, nyitottabbak kell lennünk, mert csak együtt tudjuk a futballunkat tovább fejleszteni.


15.32: Storck jön: megköszöni a bizalmat Csányinak. Nem volt könnyű eddig a dolga, mert hozott néhány nehéz döntést, de Csányi végig támogatta.


15.30: 12 millió eurót kapunk a részvételét, ennek egyharmadát a stáb és a játékosok kapják meg, ez a nemzetközi gyakorlat. 75 játékos és három stáb volt érintett, közöttük osztják szét a pénzt, azaz 4 millió eurót.


15.29: „Storck úrnak 2018 márciusáig van szerződése sportigazgatóként, nem kérdés, hogy ezt a munkát folytatja. Abban maradtuk, hogy az Európa-bajnokság végéig ellátja a kapitányi feladatokat is, és szándékaink szerint ebben a formában folytatja majd a munkát az Eb után is. Tisztázzuk majd vele, milyen segítségre van ehhez szüksége” – jelentette be Csányi.


15.26: Az elnök megköszöni mindhárom, a selejtezők alatt regnáló szövetségi kapitánynak, Pintér Attilának, Dárdai Pálnak és Bernd Storcknak is a sikert. A kritikákat a magyar futball iránti aggódásnak fogta fel, majd hozzátette: mindenki ki volt éhezve arra, hogy 44 év után újra ott legyünk ez Eb-n.


15.24: Csányi Orbán Viktor miniszterelnököt idézi a kezdésnél. Azt mondta neki tegnap: „Sándor, tudod, mire nem szeretnék ébredni? Arra, hogy norvég vagyok!” – kezdte az MLSZ-elnök. Első sorban a miniszterelnöknek köszöni meg, hogy ennyi rizikót vállalt a futball állami támogatásával.


15.22: Kezdünk!


15.18: Még egy kis türelemre szükség van, de nemsokára tényleg elkezdődik az esemény. Ez legalább annyira biztos, mint hogy Guzmics mindent kifejel a kapu elől!


15.14: „Sikerült!” – hirdeti az MLSZ egyik molinója. Bizony sikerült, ott leszünk Franciaországban!


15.10: Amíg várunk, íme egy kis elfoglaltság. Ön kiket vinne az Eb-re?

Állítsuk össze együtt az Eb-keretet!


15.04: pár percet csúszik a kezdés az elnökségi miatt, de már nagy a nyüzsgés a teremben.


https://www.youtube.com/watch?v=iSh5fRtNW14

Olvasói sztorik