Válogatott

Hivatalos: Bernd Storck lesz a szövetségi kapitányunk az Eb-n!

Rangadó
Rangadó

2015. 11. 16. 14:46

A legmagasabb egy játékosra jutó prémium 40 millió forint, a legkisebb 1-3 millió. Összesen 75 labdarúgót díjaznak.

Kapcsolódó cikkek

Csányi Sándor MLSZ-elnök és a szövetség vezetése sajtótájékoztatót tartott az Magyar Labdarúgó Szövetség székházában. Az eseményről folyamatosan frissülő tudósítással számoltunk be!

Csányi elmondta: az Európa-bajnokság végéig Bernd Storck marad a szövetségi kapitány. A német edző és szakmai stábja új megbízatása a jövő évi, franciaországi Európa-bajnokság végéig szól, de a további együttműködés lehetőségét is megfogalmazta.

Elárulta: az európai szövetségtől (UEFA) 12 millió eurót (3,7 milliárd forint) kapnak a sikeres kvalifikációért, ennek harmadát a játékosok és a stábtagok kapják meg prémiumként. Összesen 75 játékos és három stáb volt érdekelt az elmúlt időszakban.


15.59: Zárszóként Csányi kijelentette: szeretné, ha innentől kezdve minden Eb-n ott lenne a magyar válogatott. A vb-kvalifikációról fogalmazva hozzátette, a cél, hogy ne az esélytelenek nyugalmával vágjunk neki a selejtezősorozatnak.


15.56: Márciusban és májusban is lesz majd összetartás, de sok szabad időpont nincs erre. Storck erről még egyeztet Csányival.


15.54: Storck említ néhány játékost. Kovács Istvánt és Pekár Lászlót még nem tudta élesben megnézni, de szeretné. Andreas Möllerrel és Gehrke kapusedzővel szeretné folytatni a stábban, de például Sallói Istvánra is számít.


15.50: Gólprémium nincs a válogatottnál, ezt már Csányi mondta. Vági Márton hozzátette: minden meccsre van egy ugyanakkora összeg, a győzelemre kapott pénz harmada jár a döntetlenért. Ez halmozódott két éven keresztül, és ezt kapják meg most differenciáltan a játékosok. A legmagasabb prémium 40 millió lesz, a legkisebb 1-3 millió. A válogatott működtetésében Csányi szerint nincs állami pénz, az UEFA, a bevételek és a marketing hozta összegből dolgoztak.


15.48: A kapitány elmondta, az, hogy 24 csapatos lett az Eb, egy esély volt, amit kihasználnunk. Nem kell emiatt senkinek fanyalognia. Berzi Sándor szerint nem szabad elfelejteni, hogy bár a kontinensviadal létszáma megnőtt, a 16 csapatos viadal idején még szinte csak a fele volt a selejtezőben induló európai mezőny is.


15.45: Storck szerint a fiatalok mellett a tapasztalat is számít. Nem a kor a lényeg, az kap majd esélyt, aki megérdemli. Láthattuk, most is volt olyan, akit már leírtak, de a válogatott erőssége tudott lenni. Az U21-ben bizonyítani kell a játékosoknak, nem kerülhet senki könnyen a keret közelébe.


15.41: Csányi semmilyen szakmában nem találkozott még olyan munkamániás emberrel, mint Storck. Már a meccs előtt úgy tervezték, hogy ő marad a kapitány, ám a sportigazgatói feladatait nem akarták ezzel veszélyeztetni. Ezért kell majd az ő segítését megoldani, mert látható, hogy a játékunk fejlődik. Ebben a kettős funkcióban július végéig marad egyelőre. Csányi szerint az lenne a legjobb, ha mindkettőt betöltené.


15.40: Csányi közben bemutatta az Eb hivatalos labdáját. Az is elhangzott, hogy a bajnokság lefolyására várhatóan nem lesz hatással a kvalifikáció, nem borul fel a sorsolás.


15.38: Storck szerint a határainkon túl kell nézni, meg kell figyelni, hol milyen rendszerben épül fel az utánpótlásképzés, tanulni kell ezekből. Csányi elmondta, a prémium elosztása a játékpercekkel lesz összefüggésben. A pontonként járó pénzt folyamatosan kapták a játékosok, most a prémium szétosztása jön.


15.34: A kapitány kiemelte: a fiataloké a jövő, ezért szerepeltetni kell őket, ha jók. Amit elértünk, az a kezdet, semmi több. Több munkára van szükség, nyitottabbak kell lennünk, mert csak együtt tudjuk a futballunkat tovább fejleszteni.


15.32: Storck jön: megköszöni a bizalmat Csányinak. Nem volt könnyű eddig a dolga, mert hozott néhány nehéz döntést, de Csányi végig támogatta.


15.30: 12 millió eurót kapunk a részvételét, ennek egyharmadát a stáb és a játékosok kapják meg, ez a nemzetközi gyakorlat. 75 játékos és három stáb volt érintett, közöttük osztják szét a pénzt, azaz 4 millió eurót.


15.29: „Storck úrnak 2018 márciusáig van szerződése sportigazgatóként, nem kérdés, hogy ezt a munkát folytatja. Abban maradtuk, hogy az Európa-bajnokság végéig ellátja a kapitányi feladatokat is, és szándékaink szerint ebben a formában folytatja majd a munkát az Eb után is. Tisztázzuk majd vele, milyen segítségre van ehhez szüksége” – jelentette be Csányi.


15.26: Az elnök megköszöni mindhárom, a selejtezők alatt regnáló szövetségi kapitánynak, Pintér Attilának, Dárdai Pálnak és Bernd Storcknak is a sikert. A kritikákat a magyar futball iránti aggódásnak fogta fel, majd hozzátette: mindenki ki volt éhezve arra, hogy 44 év után újra ott legyünk ez Eb-n.


15.24: Csányi Orbán Viktor miniszterelnököt idézi a kezdésnél. Azt mondta neki tegnap: „Sándor, tudod, mire nem szeretnék ébredni? Arra, hogy norvég vagyok!” – kezdte az MLSZ-elnök. Első sorban a miniszterelnöknek köszöni meg, hogy ennyi rizikót vállalt a futball állami támogatásával.


15.22: Kezdünk!


15.18: Még egy kis türelemre szükség van, de nemsokára tényleg elkezdődik az esemény. Ez legalább annyira biztos, mint hogy Guzmics mindent kifejel a kapu elől!


15.14: „Sikerült!” – hirdeti az MLSZ egyik molinója. Bizony sikerült, ott leszünk Franciaországban!


15.10: Amíg várunk, íme egy kis elfoglaltság. Ön kiket vinne az Eb-re?

Állítsuk össze együtt az Eb-keretet!


15.04: pár percet csúszik a kezdés az elnökségi miatt, de már nagy a nyüzsgés a teremben.


https://www.youtube.com/watch?v=iSh5fRtNW14

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 09: Head coach Georges Leekens of Hungary listens to the anthem prior to the International Friendly match between Hungary and Australia at Groupama Arena on June 9, 2018 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.