Válogatott

Dárdai: „Storck a meccs után keresett telefonon, de akkor már aludtam”

A volt kapitány úgy érzi, a játékosoké a legnagyobb érdem, hiszen három edzővel küzdötték végig a selejtezőket.

Kapcsolódó cikkek

Kijutott az Európa-bajnokságra a magyar válogatott, miután kettős sikerrel felülmúlta a pótselejtezőn Norvégiát. A selejtezők során három kapitány ült a válogatott kispadján: Pintér Attilával kezdett a csapat, majd Dárdai Pál érkezett az északírek elleni vereség után, aki megalapozta a továbbjutást, de mivel a német Hertha BSC nem engedte, hogy tovább irányítsa a válogatottat a klub mellett, így Bernd Storck vette át a helyét a hajrára.

Dárdai Pál a minap a berliniek honlapján nyilatkozotta magyar csapat sikeréről.

– Ez egy csodálatos dolog – mondta a magyar szakember. – Otthon néztem a meccset, családi körben. A találkozó előtti eseményeket is követtem, az egész nap ekörül a mérkőzés körül forgott. Csodálatos, hogy negyvennégy év után ismét kijutottunk az Európa-bajnokságra. A norvégoknak gyakorlatilag esélyük sem volt, a magyar csapat uralta a visszavágót, védekezésben nagyon jó volt. Megérdemelte a továbbjutást.

Dárdait arról is kérdezték, mennyire érzi magáénak ezt a sikert?

– Amikor átvettem a csapatot, szavamat adtam, hogy hozzuk a pontokat, elmondtam, hogyan fogunk játszani. Elégedett vagyok azzal, ahogy Bernd Storck irányítja a válogatottat. Egyfajta alapot adtam neki át, amit ő kiválóan ragadott meg. A csapat remekül fejlődött, de ez nem csak az én érdemem – a játékosok nagy munkát végeztek, egyáltalán nem egyszerű három edzővel együtt dolgozni.

Bernd Storck a meccs után kereste Dárdait, de ő már aludt, így még nem tudtak beszélni.

– Láttam, hogy Storck a meccs után, késő este keresett telefonon, de akkor már aludtam. A napokban biztosan beszélünk egymással, gratulálni fogok neki.

A volt kapitány szerint nagyon sokat ér ez a siker a magyar válogatottnak, illetve a futballunkat körülvevő közegnek. Dárdai nem vár Eb-győzelmet a csapattól, de abban biztos, hogy a tornán való szereplés a játékosoknak lökést ad a fejlődésben, és később ezt a tapasztalatot tudják kamatoztatni a többi nagy torna selejtezőjén is. A siker a következő generációt is motiválhatja, nem csak a játékosokat, hanem az edzőket tekintve is.

– Nem ittam erre a sikerre. Ha viszont lesz egy bankett, ahol megünneplik a csapatot, és meghívnak engem is, akkor biztos, hogy tósztot fogok mondani a tiszteletükre – zárta szavait Dárdai Pál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik