Válogatott

Gólt akar rúgni a válogatott a norvégoknak

Bernd Storck szerint nem lehet az első perctől kezdve védekezni; Stieber is a kezdőben kap helyet?

Kapcsolódó cikkek

Az elsődleges feladatnak a gólszerzést tűzte ki a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtező vasárnapi visszavágóján Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

– Oslóban az volt a célunk, hogy sikerüljön olyan eredményt elérni, amely jó kiindulópont a visszavágóra, ez az egy-nullás győzelemmel sikerült is, de ennél se több, se kevesebb nem történt – nyilatkozott a német szakember a telki edzőközpontban tartott szombati sajtótájékoztatón, amelyet megelőzően Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MLSZ nevében részvétét fejezte ki a párizsi terrortámadások áldozatai családjának.

Bernd Storck kijelentette: nem szabad, hogy a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágón az első perctől kezdve védekezni álljon be az együttes, éppen ezért most is az a legfontosabb, és az elsődleges cél, hogy gólt szerezzen a magyar csapat.

– Ez most egy felhívás is a szurkolóknak, tudniuk kell, hogy nem akarunk mindent kockára tenni, a türelmüket és a támogatásukat kérjük, hogy tizenkettedik játékosként álljanak a válogatott mögé – fogalmazott.

A sajtótájékoztatón részt vett Dzsudzsák Balázs csapatkapitány is.

– Az első félidőt megnyertük, nagyon bízom benne, hogy holnap egy tudatos és higgadt játékkal sikerrel tudjuk megvívni ezt a párharcot – mondta.

A sajtótájékoztató végén Sipos Jenő felhívta a szurkolók figyelmét, hogy a kapukat a szokásosnál is fokozottabb biztonsági ellenőrzések miatt már 18.15 órakor kinyitják, a drukkereknek pedig mindenképpen rendelkezniük kell személyazonosító okmányokkal, ugyanis azokat összevetik majd a belépőn szereplő adatokkal. Emellett táskát és csomagot sem lehet bevinni a Groupama Arénába a 20 óra 45 perckor kezdődő összecsapásra.

Szóba került Király Gábor köszöntése is, a válogatott kapusa ugyanis Oslóban lépett pályára 100. alkalommal a nemzeti csapatban. A Haladás hálóőrét november 25-én, a magyar labdarúgás napján ünneplik majd.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):

Király – Fiola, Juhász R., Guzmics, Kádár – Nagy Á., Elek Á. – Lovrencsics, Stieber, Dzsudzsák – Szalai.

Olvasói sztorik