Válogatott

Fokozott intézkedések lesznek a magyar–norvég előtt

A pénteki franciaországi terrortámadások miatt már tárgyal az MLSZ és a Belügyminisztérium.

Kapcsolódó cikkek

Péntek este terrortámadás árnyékolta be a Franciaország–Németország (2-0) barátságos mérkőzést. A legfrissebb hírek szerint az Iszlám Állam terroristái követték el a több mint száz ember halálát követelő vérengzéseket, melyet a mérkőzés helyszíne, a Stade de France közelében hajtottak végre.

A francia állam azonnali készültséget rendelt el, a többi között törölték a szombatra kiírt hazai kupameccseket is, illetve könnyen lehet, hogy kedden az angol–francia barátságos meccs is elmarad.

Mint ismert, Európa más pontjain is nemzetközi találkozók sokaságát rendezik ezen a hétvégén: a magyar válogatott például vasárnap a norvégokat fogadja az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján a budapesti Groupama Arénában.

Orbán Viktor miniszterelnök a támadások hatására vasárnapra nemzeti gyásznapot rendelt el, s szóba került a pótselejtező biztonsága is.

A vasárnapi budapesti magyar-norvég mérkőzéssel kapcsolatban Orbán azt mondta: a meccs biztonsági kérdéseiről már tárgyal a Magyar Labdarúgó Szövetség és a Belügyminisztérium, az UEFA döntésétől függ, hogyan rendezik meg a találkozót – áll az MTI tudósításában. A híradások fokozott ellenőrzésekről számoltak be a találkozó kapcsán. A mérkőzés azonban – jelen állás szerint – meg lesz rendezve.

Olvasói sztorik