Nemzetközi foci

Francia–német: a stadionnál is bomba robbant, hárman meghaltak

VIDEÓ! 150 hallottja van a párizsi terrorcselekmények, a francia köztársasági elnököt kimenekítették a meccsről.

Kapcsolódó cikkek

A SkySports beszámolója szerint nem csak a Stade de France környékén, hanem a stadion bejáratánál is robbanás történt péntek este a francia–német barátságos mérkőzés ideje alatt.

A legfrissebb hírek három halottról szólnak, illetve többen megsebesültek, miután egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az egyik bejárati kapu előtt.

Korábban írtuk:

Péntek este a francia válogatott a németeket fogadta a párizsi Stade de France arénában. A találkozó 2-0-s hazai sikerrel ért véget – Giroud és Gignac voltak a gólszerzők –, ám aligha erről marad emlékezetes az összecsapás.

A mérkőzés alatt robbanás, illetve fegyverropogás hallatszott be a stadionba, ugyanis a játéktértől nem messze lövöldözés tört ki egy étteremben. A beszámolók szerint több ember is életét veszítette, miután egy férfi automata fegyverrel nyitott tüzet.

https://www.youtube.com/watch?v=HEF4PquoPdA

Először 21 óra 20 perckor, majd egy perccel később rövid és éles robbanást hallottak a szurkolók.

A nézők nem estek pánikba, de a meccs lefújása után több száz rajongó özönlött a pályára, hogy biztonságos helyet keressen.

– Biztonságosabbnak éreztük a pálya közepén, mert nem volt világos, hogy mi történhet odakint – magyarázta egy szurkoló a hírügynökségi jelentések szerint. Egy másik azt mondta: hallották a két nagy durranást, de eleinte azt hitték, petárdáznak a stadionon kívül.

Egy fiatal szurkoló arról számolt be, hogy amikor elhagyták a stadiont rendőrségi szirénákat hallottak és futva hömpölygő tömeget láttak.

A beszámolók szerint már 150 fölé nőtt a halálos áldozatok száma, míg a túszok létszáma meghaladja a száz főt.

A mérkőzést a francia államfő, Francois Hollande a helyszínen tekintette meg, de a zavargások kitörését követően azonnal kimenekítették a stadionból.

A nap folyamán több másik nemzet is felkészülési meccset játszott, ezeknek eredményei:

Koszovó–Albánia 2-2

Katar–Törökország 1-2

Luxemburg–Görögország 1-0

Csehország–Szerbia 4-1

Belgium–Olaszország 3-1

Észak-Írország–Lettország 1-0

Lengyelország–Izland 4-2

Spanyolország–Anglia 2-0

Szlovákia–Svájc 3-2

Wales–Hollandia 2-3

A bosnyák és az ír válogatott Európa-bajnoki pótselejtezőn csapott össze: Boszniában 1-1-re végeztek a felek, így az írek várhatják némileg előnyösebb helyzetből a hétfői visszavágót.

Olvasói sztorik