Válogatott

Király Gábor századszor is a magyar kapuban!

Bernd Storck leszögezte, a szombathelyi kapus véd a norvégok elleni pótselejtező első meccsén.

Kapcsolódó cikkek

Storck az ajtóból még visszaszól: Auf Wiedersehen!

Vége a sajtótájékoztatónak, amit szemmel láthatóan Storck és Gera is gyorsan szeretett volna letudni. Az újságírók sem voltak túl aktívak.


– Hogy a norvégok mennyire erősek? Holnap kiderül! Most mindenki azt mondja, hogy jobbak, mint mi, de majd meglátjuk – mondta Storck. – Arra számítok, hogy jó szellemben, fegyelmezetten játszunk. A gól nagyon fontos lenne, egy találat duplán számíthat ilyenkor.


Megvan a kezdőkapus. Storck kijelenti, Király Gábor a 100%-nál is jobb kapus; lehet, hogy néha hibázik, de mindenkinél jobban bízik benne.


Storck mindegyik kérdésnél összeborzolja a szemöldökét. A norvég kollégák elsősorban arra kíváncsiak, hogy mit jelent ez a két meccs a magyar focinak.

A kapitány a felvetésekre az MLSZ-nek udvarolva válaszol, dicséri a bajnoki rendszert, jónak tartja, hogy támogatják a fiatalok szerepeltetését.


– Jól felkészültünk. De azt kérem, hogy senki ne felejtse el, az Európa-bajnokság nem egy meccsen dől el, holnap olyan meccset kell játszani, hogy otthon legyen esélyünk kijutni. Nincs teher rajtunk, ez egy jó lehetőség. A válogatott képes arra, hogy megnyerje a párharcot, de az igazság az, hogy száz százalék kell a továbbjutáshoz – vélekedett Gera Zoltán.


– Nagyon jó csapattal várjuk a holnapi meccset, sokat dolgoztunk együtt – tette hozzá a magyar kapitány.


– Nagyon boldog vagyok, hogy itt vagyunk, hogy egyáltalán játszhatunk a részvételért. A norvégoknak jó csapata van, több játékosuk van, akik a világ legjobb bajnokságaiban játszanak. Ők az esélyesek, de nem ijedünk meg, tovább akarunk jutni – mondta Storck.


Gera Zoltán biztosan kezdő lesz. Ő érkezik Bernd Storckkal.


A sajtó munkatársai türelmetlenül várják Bernd Storckot, de egyelőre senki nincs itt a hivatalos delegációból.


A magyar sajtót egyelőre az M4, az MTI, a Nemzeti Sport és a Rangadó.hu képviseli.


Információink szerint így állhat fela csapat a holnapi találkozón.


Már a csütörtöki Európa-bajnoki pótselejtező helyszínén, Oslóban van a magyar válogatott. Honlapunk exkluzív tudósítással jelentkezik a találkozót megelőző sajtótájékoztatóról!

A norvég kapitány titkolózik

Nagy lehetőség előtt áll a norvég válogatott Per-Mathias Högmo szövetségi kapitány szerint, aki csak közvetlenül a magyarok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharc első, csütörtök esti mérkőzése előtt hirdeti ki kezdőcsapatát.

A szakember az oslói Ullevaal Stadionban tartott szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, már szinte teljesen összeállította a kezdő tizenegy névsorát, de nem akarja, hogy a futballisták “kiengedjenek”, ezért csak a meccset megelőző értekezleten árulja el nekik a döntését – írja az MTI.

– A csapaton belül óriási a lelkesedés, hatalmas motivációt jelent, hogy csak két mérkőzésre vagyunk az Eb-től – mondta Högmo, s hozzátette, mivel legutóbb 2000-ben szerepeltek a kontinenstornán, nagy lehetőség előtt állnak.

A norvég labdarúgásnak volt egy sikeres időszaka, de ez nem folytatódott, s közben a nemzetközi futball rendkívüli gyorsasággal fejlődött – nyilatkozta az 55 éves szövetségi kapitány, egyúttal jelezte: az utánpótlás-nevelésbe fektetett energia és a hosszú távú gondolkodás mostanra hozta meg az eredményét.

– A norvég labdarúgásba visszatért a sikeréhség, nagy a felhajtás és nagyon sokan állnak mögöttünk, mindannyian tudjuk, mennyit jelentene a továbbjutás – mondta Högmo.

A norvég-magyar pótselejtező első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a visszavágót vasárnap rendezik a Groupama Arénában.

Olvasói sztorik