Válogatott

A norvégok nem “lihegik túl” az ellenünk való felkészülést

Mi elhalasztjuk az NB I-es fordulót, ők az utolsó pillanatban, vasárnap este hatkor játsszák az összes meccset. A légiósaik is végig nyomják a hétvégét. Játékosról-játékosra.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott mindent elkövet, hogy játékosai a lehető legjobb formában vághassanak neki a norvégok elleni pótselejtezőnek. Elmarad a hétvégi NB I-es forduló is.

Ez persze nem oldja meg azt a problémát, hogy lesz olyan külföldön játszó, aki az utolsó pillanatban csatlakozhat.
A Rangadó.hu annak már múlt héten utánajárt, hogy mikor csatlakozhatnak a magyar válogatott külföldön játszó játékosai a válogatott kerethez.

A norvégoknál más a helyzet

Ellenfelünknél nem marad el a forduló, nem cserélték le a szertárost, nem érkezett egy profi német mosónő sem.

Az olaszok elleni, egyenes ági kijutás szempontjából kulcsfontosságú, de végül elveszített meccsen így nézett ki a norvég kezdő: Nyland – Elabdellaoui, Hovland, Forren, Aleesami – Johansen, Tettey – Skjelbred, Henriksen, Berget – Söderlund.

Ők mind tagjai a jelenlegi, 24-es keretnek is. Ha csak a csapatneveket nézzük, így néz ki a kezdő: Ingolstadt – Olympiakosz, Nürnberg, Molde, Göteborg – Celtic, Norwich – Hertha, AZ, Malmö – Rosenborg.

Játékosról-játékosra

A két, hazai bajnokságban játszó játékos – Forren és Söderlund – vasárnap 6 órakor játssza bajnokiját, amely egyben a záró forduló is lesz a Tippeligaenben, ahol a Rosenborg már bajnoknak tekinthető. Az egész keretet figyelembe véve egyébként mindössze nyolc hazai játékossal számol a szövetségi kapitány. A keret többi otthon játszó focistája is ekkor lép pályára, hiszen a záróforduló meccsei egyszerre kezdődnek.

A Hertha és a Nürnberg pénteken este, illetve szombat kora délután játszik, így Skjelbred és Hovland ezután csatlakozhatnak, míg az Ingolstadtos hálóőr, Nyland szombaton fél négykor még a Gladbach ellen ülhet a padon (hiszen jobbára csere).

Svédországban ketten szerepelnek, de mivel a svéd pontvadászatnak már vége, ők a hétvégén már nem érintettek bajnokin.

Henriksen az AZ Alkmaarral vasárnap délután még érdekelt, az 5. Vitesse az ellenfél. A norvég válogatott egyik legnagyobb neve, Elabdellaoui az eddig hibátlan Olympiakosz színeiben szerdán kemény BL-ütközetet játszik, majd vasárnap kora délután a 12. Iraklisszal néz szembe.

Johansen és a ligaelső Celtic szombaton négykor játszik, míg a Norwich a bentmaradásért hajt ugyanekkor a Swansea ellen – ott Tettey lép pályára.

A Norvégia-Magyarország Európa-bajnoki pótselejtező telt ház előtt november 12-én, csütörtökön 20:45-kor kezdődik majd.

A norvég válogatott kerete az alábbi játékosokból áll:

Kapusok: Rune Jarstein (Hertha BSC), André Hansen (Rosenborg), Örjan Nyland (Ingolstadt)

Védők: Haitam Aleesami (IFK Göteborg), Vegard Forren (Molde), Even Hovland (Nürnberg), Tom Högli (FC Köbenhavn), Martin Linnes (Molde), Stefan Strandberg (FK Krasznodar)

Középpályások: Valon Berisha (Red Bull Salzburg), Omar Elabdellaoui (Olympiakosz), Pal André Helland (Rosenborg), Markus Henriksen (AZ Alkmaar), Stefan Johansen (Celtic), Havard Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Ole Selnaes (Rosenborg), Per Skjelbred (Hertha BSC), Alexander Tettey (Norwich), Martin Ödegaard (Real Madrid)

Csatárok: Jo Inge Berget (Malmö FF), Veton Berisha (Greuther Fürth), Mohamed Elyounoussi (Molde), Marcus Pedersen (Strömsgodset), Alexander Söderlund (Rosenborg)

Olvasói sztorik