Válogatott

Jobb-e a válogatott Bödével?

A Rangadó.hu utánaszámolt, hogy mennyire eredményes a nemzeti együttes a Ferencváros támadójával. A számok érdekes kettősséget mutatnak.

Kapcsolódó cikkek

Kilencedik pályára lépését könyvelhette el a válogatottban a Görögország ellen kezdő Böde Dániel. A hetek, hónapok óta a válogatott (kezdőjébe) követelt támadó az utolsó selejtezőn azonban a három szerzett gólunk ellenére sem alkotott maradandót, a Rangadó.hu pedig utánaszámolt, hogy mennyire eredményes a válogatott a Ferencváros támadójával.

Böde Dániel 2013. február 6-án szerepelt először a nemzeti tizenegyben, Fehéroroszország ellen Mészáros Norbert helyére állt be a 65. percben. A találkozó 1-1-re végződött, a válogatott pedig azóta 24 hivatalos találkozót játszott, ezeken nyolcszor szerepelt az NB I jelenlegi góllövőlista-éllovasa.

Hány percenként ünnepelhettünk?

A belaruszok elleni meccsel együtt a magyarok összesen 37 gólt szereztek ezen a 25 mérkőzésen. Amikor Böde Dániel a pályán volt – 542 percről beszélünk – 9 gólt szereztünk (60,22 percenként egyet), míg nélküle 1708 alatt 23-at, ami 74,26-os átlagot jelent, ennyi időnként találtunk be.

Tétmeccsekre leszűkítve ez azt jelenti, hogy 427 Bödés tétmeccs-játékperc alatt 12 gólt szereztünk – 35,59 percenként egyet; míg nélküle 1013 alatt 10-et, ami 101,3 minutumos átlagot jelent.

Pontszámban más a helyzet

Barátságos találkozókkal együtt a Fradi-támadó pályára lépése mellett lejátszott meccsek mérlege: 9 meccs, 12 pont. Nélküle ugyanez: 16 meccs, 27 pont. Mindez azt jelenti, hogy vele átlagban 1,33 pontot szerzünk, amikor nincs a pályán, akkor ennél többet, 1,69-et.

Sőt, tétmeccsen a különbség még markánsabb: Böde 6 téttel bíró találkozóján 7 pontot szerezve 1,17 szerzett pont jut egy mérkőzésre, míg nélküle 9-szer játszva 17, ami 1,89-es átlag.

Összefoglalva: Bödével a pályán válogatottunk jelentősen többször talál be, ám ezeken kevesebb pontot szereztünk, mint amikor nélkülöztük – a kis minta miatt ezt persze jelentősen meghatározza, hogy vasárnap például 3 gólt lőve kaptunk ki, vagyis szereztünk 0 pontot.

Olvasói sztorik