Válogatott

Kikaptunk Görögországban, de hétfőn még kijuthatunk az Európa-bajnokságra

Kétszer is vezettünk, de 4-3-ra nyertek a hazaiak; a sorsunk már nem a mi kezünkben van.
Európa-bajnoki selejtező, F-csoport, 10. (utolsó) forduló
Görögország–Magyarország 4-3 (1-1)
Pireusz, 10 ezer néző. Játékvezető: Bebek (horvát)
Görögország: Karnezisz – Kiciu, Sztafilidisz (Holebasz, 35.), Morasz, Papasztatopulosz (Canetpulosz, 64.) – Pelkasz, Fortunisz, Tahcidisz, Mantalosz (Kone 73.) – Szamarisz, Mitroglou. Szövetségi kapitány: Kosztasz Canasz
Magyarország: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Lovrencsics (Nikolics 62. perc), Gera (Nagy Á. 71.), Elek Á., Dzsudzsák (Kalmár 71.) – Németh K, Böde. Szövetségi kapitány: Bernd Storck
Gólszerzők: Sztafilidisz (5.), Tahcidisz (57. perc), Mitroglu (79.), Kone (86.) illetve Lovrencsics (27.), Németh K. (54., 74.)(
Sárga lap: Holebasz (43.), Morasz (44.), illetve Juhász (35.), Elek Á. (42.), Németh K. (45+3.), Böde (78.), Fiola (89.)

Azzal, hogy a románok gyorsan eldöntötték Feröer elleni meccsüket, gyakorlatilag tét nélküli találkozóvá vált a görög-magyar. Ez a játékon azonban nem látszott.

A görögök feledtetni akarták hatalmas égésüket, a mienk pedig már a meccs előtt elmondták, hogy csak a győzelem az elfogadható.

Gyors gólt kaptunk, de még az első félidőben sikerült egyenlíteni Lovrencsics találatával. A második játékrész pedig igazi gólparádét hozott, sajnos nem mi jöttünk ki jól belőle. 2-1-re, majd 3-2-re is vezettünk, de a teljesen széteső védekezésünket kihasználva a görögök egyenlíteni, majd fordítani is tudtak.

A vereség fájó, de hétfőn még kijuthatunk az Európa-bajnokságra.

Vége a mérkőzésnek.

A 86. percben a görögök vezetést szereznek. Kone egy baloldali beadást követően, az elmélázó védőink mellett fejelt Király kapujába. 4-3

80. perc:

Megint egyenlő. A 79. percben Mitroglu 8 méterről, Király lába mellett a rövid alsó sarokba lőtt.
A 76. percben Németh Krisztián szerzi meg a második gólját, ismét vezetünk. Nikolics lódult meg a baloldalon, majd Kalmárnak passzolt, aki tisztára játszotta magát a tizenhatoson belül, majd Némethet kihagyhatatlan helyzetbe hozta. 3-2

Nagy Ádám és Kalmár pályára küldése határozottan jót tett a csapatnak.

70. perc:

Ezek most a görögök percei voltak. Több távoli próbálkozásuk is volt, míg a mi helyzetünket Elek jegyezte, Németh beadása után fejelt a görög kapus ölébe.

60. perc:

57. perc: Tahcidisz egyenlít. 15-ről bevágta, Király tehetetlen volt. 2-2

Németh Krisztián góljával vezetünk. A Kansas csatára az 55. percben közvetlen közelről talált be, miután Dzduzsák beadását lábfejjel megcsúsztatta Elek, ez a labda találta teljesen üresen Némethet. 1-2.

Kádár Tamást nagyon meg kell dicsérni. A kilépő Mitroglu elől az utolsó pillanatban sikerült tisztázni. Volt nekünk is lehetőségünk, de Elek nem tudta bepasszolni a labdát a középen érkező Bödének.

Elkezdődött a második félidő.

Szünet:

Románia sajnos már 2-0-ra vezet Feröeren. A második hely elúszni látszik.

Az utolsó öt percben Lovrencsicsnek volt lehetősége a gólszerzésre, távoli próbálkozása mellé ment.

40. perc:

Juhász Roland megszerezhette volna a vezetést. Egy szögeltnél megfeledkeztek róla a görögök, lővése nem sokkal ment fölé. A 32. percben történt az eset.

30. perc:

A 27. percben egyenlítünk. Lovrencsics Gergő meghálája a bizalmat. Balról jött a beadás, a görög védő elszámította magát, Lovrencsics megelőzte és Karnezis kapujába bólintott. 1-1

A legnagyobb magyar helyzet a 22. percben. Böde hagyja ki. Dzsudzsák lövése megpattant egy görög lábon, a labda pedig Böde elé került, aki öt méterről, egy védővel a nyakán pörgetett mellé.

Helyzettel válaszolnak a hazaiak. Pelkas lépett ki a szundikáló magyar védők között, bombája azonban jócskán fölé ment.

20. perc:

Ebben a tízpercben semmi érdekes nem történt, és ez nekünk nem jó. Vezetnek a görögök.

Görög elsők

A görög válogatott első “hazai” gólja a selejtezősorozatban. Sztafilidisz pedig első válogatott gólját szerezte ellenünk.

10. perc:

Hideg zuhany. Az ötödik percben vezetnek a görögök, ráadásul a románok is betaláltak Feröeren.

Egy jobboldali középre passz csúszott el mindenki előtt, de a hosszún érkezett Sztafilidisz, aki magabiztosan, tíz méterről lőtt Király kapujába. Ezzel a góllal vezetnek. 1-0

A gól után magunkhoz tértünk helyzetekig is eljutottunk. Gyorsan kéne egyenlíteni.

Elkezdődött.


A VIP szektorban látjuk Csányi Sándor MLSZ elnököt, Orosz Pált az FTC vezérigazgatóját is.


A magyar szurkolók Dárdai Pált éltetik.


A görögök kezdőcsapata:
Karnezis -Kitsiou,Stafylidis, Moras,Papastathopoulos – Pelkas,Fortounis,Tachtsidis,Mantalos – Samaris,Mitroglou


A magyar drukkerek szektora teljesen tele van. Jó hangulatot csinálnak a fiúk.


A kezdőcsapat: Király – Fiola, Juhász, Kádár, Leandro – Lovrencsics, Gera, Elek, Dzsudzsák – Németh, Böde


Hajdú B. István érkezik mosolyogva a sajtópáholyba. A mai találkozó kommentátora hozta a hírt: most jött meg a csapat. Mindez itteni idő szerint 17 óra 37 perckor. Egy óra az időeltolódás.


A stadion mellett összecsaptak a magyar és a görög drukkerek. Gumibotozás lett a vége, itt írtunk róla részletesen, klikk.


Ma este 18 órakor minden eldőlhet. A képlet egyszerű, hogy ha Bernd Storck csapat egy ponttal többet szerez, mint Románia, akkor kijutottunk az Európa-bajnokságra. Minden más esetben jöhet a matek.

Olvasói sztorik