Válogatott

Ajaj! Kettős győzelemben bíznak a törökök

Optimistán várják az estét a törökök. Amint azt egy kolléga tolmácsolta, a szurkolók nagy része el tudja képzelni, hogy Törökország és Kazahsztán is győzelemmel zárja a csoportkört.

Kapcsolódó cikkek

Egy korábbi magyar szövetségi kapitány a helyszínen lesz kedd este a török–izlandi Eb-selejtezőn. Mészöly Kálmánt a hazai szövetség hívta meg, vele tartózkodik Konya városában Mehmet Basaran, az évtizedek óta Magyarországon élő török újságíró. Őt faggattuk a magyar szempontból is hihetetlenül fontos A-csoportos összecsapások kapcsán (aligha kell ecsetelni, a csoportharmadikok különversenyében már csak a törökök előzhetik meg a mieinket).

– Győzelem és győzelem! Ez a jelszó Törökországban – mondta a kitűnő kolléga. – Az emberekkel beszélgetve azt tapasztalom, hogy nemcsak a mi csapatunkban bíznak, hanem abban is, hogy Kazahsztán képes lesz diadalmaskodni Lettországban. Nem rossz a kazah foci, klubszinten egyre jobb eredményeket képes felmutatni: itt az ideje, hogy a válogatott is robbantson!

Basaran hozzátette, nem tragédia az sem, ha Törökország lemarad az egyenes ági továbbjutást jelentő „nevető harmadik” pozíciról, viszont Izland és Csehország mögött zár, és pótselejtezőre kényszerül.

– Ez a válogatott akár a pótvizsgán is képes lesz kiharcolni az Európa-bajnoki szereplést – vélekedett az újságíró. Mi tagadás, ez utóbbi forgatókönyv sokkal szimpatikusabb nekünk, magyaroknak…

Olvasói sztorik