Nemzetközi foci

Nagyon-nagyon közel az Európa-bajnoki szereplés az ukránok veresége után!

Még egy ellenfelet kihúzhatunk a legjobb harmadik helyért folyó versenyből. Kedden este szinte lehetetlen eredményeknek kell születniük ahhoz, hogy ne legyünk ott Franciaországban.
A magyar válogatott már csak akkor nem jut ki az Európa-bajnokságra egyenes ágon, ha a kedden befejeződő A-csoportból Törökország hazai pályán begyűjti a három pontot a már Eb-résztvevő Izland ellen és Kazahsztán idegenben legyőzi Lettországot. Ekkor pótselejtező vár a mieinkre.
Minden más esetben ott vagyunk a jövő nyári Eb-n!

Kilenc mérkőzést rendeztek hétfő este az Európa-bajnoki selejtező csoportkörének utolsó fordulójában. A G-csoport három mérkőzése 18 órakor kezdődött, míg a C- és az E-csoportok küzdelmei 20.45-kor rajtoltak.

A magyar válogatott szempontjából nagyon fontos sikert arattak a már korábban továbbjutó spanyolok az ukránok ellen! Sikerével Szlovákia is biztos Európa-bajnoki résztvevő, míg Ukrajna, az E-csopotból pedig Szlovénia mehet pótselejtezőre.

A legfontosabb végeredmény:

C-csoport

Ukrajna–Spanyolország 0-1 (0-1)

…és a többi:

C-csoport

Luxemburg–Szlovákia 2-4 (0-3)

Fehéroroszország–Macedónia 0-0 (0-0)

E-csoport

Litvánia–Anglia 0-3 (0-2)

Észtország–Svájc 0-1 (0-0)

San Marino – Szlovénia 0-2 (0-0)


A szlovákok a végén még begyötörtek egyet (2-4).


Beléptünk az utolsó tíz percbe. Spanyolország őrzi előnyét, egyre távolabb az ukránok a legjobb harmadik helytől, vagyis egyre közelebb a magyar válogatott az Eb-szereléshez.


Szlovénia 2-0-ra vezet San Marino ellen.


Luxemburg beindult, már 2-3!


Közben Luxemburg szépített a szlovákok ellen (1-3), az angolok pedig háromra növelték az előnyt.


EXKLUZÍV! Guzmics Richárd, a magyar válogatott védője és barátai egy szombathelyi étteremben szurkolnak a spanyol sikernek:


… mire leírtuk, már majdnem kettő a spanyolok előnye, de a sporik végül nem adták meg a gólt.

Szlovénia viszont vezet San Marino ellen!


Jelen állás szerint a magyar válogatott már csak akkor nem jut ki az Európa-bajnokságra, ha a kedden befejeződő A-csoportból Törökország hazai pályán begyűjti a három pontot a már Eb-résztvevő Izland ellen és Kazahsztán idegenben legyőzi Lettországot.

Megkezdődtek a második félidők.


Félidő:

C-csoport

Ukrajna–Spanyolország 0-1

Luxemburg–Szlovákia 0-3

Fehéroroszország–Macedónia 0-0

E-csoport

Litvánia–Anglia 0-2

Észtország–Svájc 0-0

San Marino – Szlovénia 0-0


Időközben már 2-0 az E-csoportot hibátlanul vezető angolok előnye. Barkley után Kane is betalált.


A magyar válogatott szempontjából égetően fontos: vezet Spanyolország az ukránok ellen! 1-0 Mario Gaspar góljával úgy, hogy Fabregas időközben egy büntetőt is elrontott!

Szlovákia már hárommal megy Luxemburgban (0-3) a C-csoport másik meccsén, és az angolok is megszerezték a vezetést Litvánia ellen az E-csoportban.


A G jelű hatos a magyar válogatott szempontjából – mint ismert, a mieink a legjobb csoportharmadik pozícióra hajtanak, ha ez sikerül, kijutunk az Európa-bajnokságra – nem rejtett izgalmakat, de az ott szereplő együttesek számára még volt tétje bőven ennek a körnek. A már biztos csoportelső Ausztria legyőzte Liechtensteint, így veretlenül, mindössze két pontot veszítve jutott ki a franciaországi tornára. Az osztrákokhoz hasonlóan Oroszország és Svédország sem hibázott odahaza, így előbbi szerezte meg a második, szintén kvalifikációt érő helyet húsz pontjával, míg a Moldova ellen 18. pontjukat begyűjtő svédek pótselejtezőre kényszerülnek.

G-csoport

Ausztria–Liechtenstein 3-0 (1-0)

Oroszország–Montenegró 2-0 (2-0)

Svédország–Moldova 2-0 (1-0)

C-csoport

20.45: Ukrajna–Spanyolország

20.45: Luxemburg–Szlovákia

20.45: Fehéroroszország–Macedónia

E-csoport

20.45: Litvánia–Anglia

20.45: Észtország–Svájc

20.45: San Marino – Szlovénia

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!