Válogatott

A-válogatott játékosokkal erősít az U21

Kalmár, Osváth és Márkvárt is csatlakozott a kerethez.

Kapcsolódó cikkek

Az albánok elleni keddi (Pancho Aréna, 18.45) Európa-bajnoki selejtezőn pályára léphet az A-válogatottból visszatérő Kalmár Zsolt, Osváth Attila, Márkvárt Dávid trió – írja az MLSZ honlapja.

A Robert Kilin vezette magyar U21-es válogatott a liechtensteini győzelem (6-0) és a portugáliai vereség (0-2) után első hazai Eb-selejtezőjét játssza a sorozatban, kedden kora este az albánok látogatnak a Pancho Arénába. Albánia három meccsen van túl, Liechtensteinben 2-0-ra győzött, Izraellel hazai pályán 1-1-re végzett, a portugáloktól pedig – szintén hazai pályán – 6-1-re kikapott.

A mieinknél hétfőn az A-válogatottból visszatérő játékosokkal erősödött a keret, immár Kalmár Zsolt, Márkvárt Dávid és Osváth Attila is Robert Kilin együttesével készül. Kalmár Zsolt pályára is lépett, sőt gólpasszt adott vasárnap a görögök ellen, míg a másik két futballista nem kapott szerepet, és így nem debütált a felnőtt csapatban. Nem játszhat azonban kedden Varga Szabolcs, aki a portugálok ellen szenvedett kisebb bokasérülést.

A holnap duplán is hazai pályán játszó Márkvárt Dávid az MLSZ TV-nek mesélt az A-válogatottnál töltött napok során szerzett élményekről, a keddi összecsapásról pedig elmondta: az erőviszonyoktól függetlenül manapság már mindegyik válogatott képest szervezett futballra, ezért a várhatóan stabil védekezésre és kontrákra építő albánok ellen is nehéz összecsapás vár a válogatottra.

– Szeretnénk mi dominálni, Albánia pedig várhatóan egy agresszív védekezésből fog majd gyors ellentámadásokat vezetni. Minél hamarabb meg kellene rúgni az első gólt, ez a mi malmunkra hajthatja a vizet – fogalmazott a Puskás Akadémia középpályása.

Az U21-es válogatott kerete

Kapusok: Nagy Gergely (Vasas), Banai Dávid (Újpest FC), Székely György (Paksi FC)

Védők: Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lenzsér Bence (Paksi FC), Forgács Dávid (Pisa – olasz), Kecskés Ákos (Újpest FC), Botka Endre (Budapest Honvéd), Szilvási Péter (DVSC-Teva), Hangya Szilveszter (Vasas), Osváth Attila (Vasas)

Középpályások: Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Madarász Márk (Gyirmót), Kleinheisler László (Videoton FC), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Kalmár Zsolt (RB Leipzig)

Támadók: Novothny Soma (DVTK), Prosser Dániel (Budapest Honvéd), Balogh Norbert (DVSC-Teva), Mervó Bence (Sion)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik