Válogatott

Storck: „Az erőnlét is közrejátszott”

A szövetségi kapitány a vereség ellenére nem hibáztatja a magyar válogatottat.

Kapcsolódó cikkek

A magyar válogatott 4-3-ra kikapott Görögországban, és a harmadik helyen zárta az Európa-bajnoki selejtező F-csoportját. A pireuszi találkozó lefújása után a mieink német szövetségi kapitánya, Bernd Storck azt nyilatkozta: a hajrában nem volt megfelelő erő a magyarokban.

– Meg akartuk nyerni a mérkőzést, mindent beleadtunk. Korán gólt kaptunk, de visszajöttünk a meccsbe. A szünetben hallottuk, hogyan alakul a feröeri meccs, de akkor is nyerni akarunk. Jó, élvezetes mérkőzést játszottunk, de sajnálatos módon az utolsó percekben elvesztettük. Az erőnlét is közrejátszott, nem tudom hibáztatni a csapatot. Szép, látványos gólokat szereztünk. Vigyáznom kell a csapatra, Gerának négy sárgája van, és figyelnünk kell, mert lehet, hogy pótselejtezőre kényszerülünk. Most már nem rajtunk múlik, de mi mindent megpróbáltunk. Sosem vagyok elégedett, amikor vesztünk. Jó megoldásokat láttunk, de a mérkőzés végén nem volt bennünk megfelelő erő. Egyenlő szinten küzdöttünk a görögökkel, de sajnos pont nélkül távozunk – magyarázta Bernd Storck.

Görög kollégája, Kosztasz Canasz kiemelte, azért játszottak, hogy nyerjenek, és végre megízlelhették a győzelmet.

– Ezen a meccsen lehet szidni a védelmet, de a mai futballban nem könnyű négy gólt szerezni, és nekünk sikerült. Most van időnk elemezni és változtatni a jövő ősszel rajtoló világbajnoki selejtezősorozatig – jelentette ki a kapitány.

A 99. válogatott mérkőzésén négy gólt kapó Király Gábor elismerte: ezúttal csupán ennyi volt csapatunkban.

– Vereséggel búcsúztunk a sorozattól, de harmadikok vagyunk, amit a múlt mérkőzésen hajtottunk ki közösen a szurkolókkal. Ennyi volt bennünk, mindenki tisztában van a hibáival, a jövőben ezeket ki kell küszöbölni, hogy minél eredményesebbek tudjunk lenni. Eddig sem számolgattam, nekünk kell a pályán teljesítenünk. Meglátjuk, hogy a többiek hogyan szerepelnek. Ha szerencsénk van, akár legjobb harmadikként továbbjuthatunk. Mindig az előttünk álló mérkőzésre kell készülnünk – szögezte le Király.

Az első magyar gólt szerző Lovrencsics Gergő elárulta: hétfőn spanyol mezben fog szurkolni a tévé előtt, és úgy nézi az ukránok elleni meccset.

– A gólom előtt kicsit déjá vu-m volt, mert Poznanban az első gólomat ugyanilyen szituációból szereztem, igaz, akkor lábbal előztem meg a védőt. Nagyon örülök, hogy megtört a jég, és végre gólt szereztem a válogatottban. Bízom benne, hogy ez folytatódni fog. Három hetet kihagytam a klubcsapatomban, ezért erőben nem voltam a legjobb állapotban, kipukkadtam a hatvanadik percre. Élvezhető mérkőzést játszottunk, kétszer is vezettünk, sajnálom, hogy nem sikerült megtartani. Bízom benne, hogy a többi eredmény úgy sikerül, hogy direkt kijussunk. A spanyolok profik, szerintem minden mérkőzést komolyan vesznek. Hétfőn spanyol mezben fogok otthon ülni, az biztos – mondta Lovrencsics Gergő.

A duplázó Németh Krisztián is elismerte, hogy a hajrában több figyelmet kellett volna fordítaniuk a mieinknek a védekezésre.

– Úgy érzem, a döntetlen megérdemeltebb lett volna, de sajnos a végén még rúgtak egyet a görögök. A legvégén Fiola Attila révén majdnem egyenlíteni tudtunk, de nem sikerült. Gyorsan gólt kaptunk az elején, majd sikerült betalálnunk. Úgy éreztem, mi dominálunk, voltak helyzeteink. A végére kicsit el is fáradtunk, középen kinyíltunk, a görögök pedig ezt kihasználták. Talán mélyebben kellett volna játszanunk, de természetesen nyerni akarunk. Próbáltunk gólokat szerezni, de végül nem jött össze – magyarázta amerikai légiósunk.

Most már a Ferencváros védője, Leandro de Almeida is azért izgul, hogy a többi csoport releváns eredményei megfelelően alakuljanak a mieink számára.

– Nem kezdtük jól a meccset, az első tíz percben nem találtuk a tempót. Utána meglett a ritmus, sok helyzetet alakítottunk ki. Jól játszottunk, még több gólt is lehetett volna rúgni. A végére talán elfáradtunk, okosabban kellett volna játszani, tartani a labdát. Három-kettőnél még egy gól kellett volna, de sajnos nem sikerült. A következő két estén biztosan mindenki izgulni fog. Szerintem mindenki a családdal szurkolni fog, reméljük, hogy minden jól alakul – fejtegette Leandro.

Olvasói sztorik