Válogatott

„Csúnya vereség volt” – mondja az olimpiai bajnok

A Rangadó.hu állandó szakértője, Nagy László értékelt.

A magyar válogatott 4-3-ra kikapott Görögországban a vasárnapi, utolsó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, így Észak-Írország és Románia mögött a harmadik helyen maradt a csoportban. Bernd Storck szövetségi kapitány negyedik meccsén először kapott ki a magyar kispadon, a nemzeti csapat pedig nyeretlen maradt Görögországban.

A magyar válogatott ugyanúgy harmadik helyen zárta a kvalifikációs sorozatot, mint az előző Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezőt, csakhogy ezúttal ez nem kiesést jelent. Még reális esély van arra, hogy – a a hétfői és a keddi eredmények függvényében – legjobb harmadikként az együttes egyenesen kijusson a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra. Rosszabb esetben pedig novemberben pótselejtezőt játszhat, amelynek sorsolása jövő vasárnap lesz.

A vasárnap esti mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok játékosa, majd vezetőedzője értékelte:

Gólokban kétségtelenül gazdag mérkőzést láthattunk, nagyon sajnálom, hogy nem törtük meg a görögországi nyeretlenségünket, és nem tudtuk győztesen búcsúzni a selejtezőcsoporttól. Érzésem szerint mindenki annak tudatában utazott ki, hogy a harmadik megvan. Igen ám, de ez még nem jelenti azt, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra…

Sejthető volt, hogy a görögök nem akartak nyeretlenül búcsúzni a sorozattól, de kétszer is vezettük, tehát benne volt a meccsben a győzelmünk. A védekezés egyik oldalon sem volt tökéletes, a mieink sokat hibáztak, ezért több helyzet adódott a hazaiak előtt, és ezekkel jól is gazdálkodtak. Három-kettőnél, negyed órával a vége előtt jobban kellett volna koncentrálni a védekezésre. Minden meccsen törekedni kellene a győzelemre, de úgy láttam, hogy ezúttal inkább minden mindegy alapon játszottunk. Sajnálom, hogy felhoztuk Görögországot.

Nyilván tudták a magyarok, hogy Románia simán vezet, ennek ellenére szép lehetett volna a búcsú, így viszont az első és az utolsó mérkőzésen is vereséget szenvedtünk. Csúnya vereség volt a mai, mert sok gólt kaptunk, és ez a közelmúltban nem volt jellemző. Most már a szerencse is kellene a pótselejtező nélküli kijutáshoz, de reméljük, néhány csapat nagy szívességet tesz nekünk.

Olvasói sztorik