Válogatott

A helyszínről jelentjük: balhé a sajtótájékoztatón, a görög kapitány kísérletezik, Storck titkolózik

Storck nem árulta el a taktikát, azt viszont igen, hogy meccs közben nem érdekli, hogy állnak a románok. Németh Krisztián ott lesz jó, ahova rakják.

Helyszíni közvetítésünk véget ért.


Ahogy előzetesen ígérték 15 percig lehettünk jelen a válogatott edzésén, amit 20 magyar szurkoló is megtekintett.

Véget ért a sajtótájékoztató. Kezdődik az edzés.


– Sem nekem, sem a játékosoknak nem fontos információ a meccs alatt, hogy miként áll a románok találkozója. Nekünk az a fontos, hogy legyőzzük a görögöket, azt a meccset úgysem tudjuk befolyásolni. Nyerjünk, és utána ráérünk minden mással foglalkozni – mondta Storck a sajtótájékoztató végén.


Storck a taktikáról nem árul el részleteket, fegyelmezettséget ígér. Németh Krisztián nem foglalkozik azzal, hogy melyik poszton játszik.

– Ahova tesz a kapitány ott igyekszem a legtöbbet kihozni magamból – mondta.

Storck nagyon megdicséri Némethet, aki minden bizonnyal kezdeni fog.


Németh Krisztián szerint a csütörtöki győzelem lendületet kell, hogy adjon, és akármilyen nehéz lesz: nyerni kell.

– Nekünk nyerni kell, és a románoknak pontot kell veszíteni Feröer-ellen. Mi persze azzal a meccsel nem foglalkozunk a pályán. Tesszük dolgunkat, remélem sikerül a három pontot megszerezni.


– Nagyon fontos és nehéz meccs vár ránk holnap – mondta Storck. Esélyünk van megszerezni a második helyet, a románokra nehéz meccs vár Feröer ellen.

A kapitány azt mondta, neki meglepetés, hogy a jó erőkből álló görögök utolsók a csoportban.

– Még nem nyertek a csoportban, az utolsó esélyük holnap van erre. Figyelnünk kell, de nincs más választásunk, győzni kell.


Vége a görögök sajtótájékoztatójának, lassan kezdődik a miénk. Németh Krisztián érkezik Bernd Storckkal.


A görög kapitány elismerte, hogy nehéz lesz úgy játszani, hogy nekik már nincs tétje a meccsnek, a magyarok viszont küzdenek a második helyért.


Toroszídisz csúnyán összeveszik egy görög újságíróval. “Sajnos” görögül megy a szócsata, így nem értjük. Konkrétan kiabálnak egymással.
A vita egyébként abból indult ki, hogy az újságíró számon kérte a védőt, hogy az északír meccs után az egyik csapattársa nem ment ki megköszönni a drukkereknek a biztatást.

Kosztasz Tsanasz szövetségi kapitány azt mondja, hogy sok helyen fog változtatni a kezdőcsapaton, és kísérletezik. Keresi azokat a játékosokat, akikkel a vb-selejetezőknek nekivághat. Kezdőcsapatot nem hirdet.

Nem ígér csodát az északír meccshez képest, de arra készülnek, hogy legyőznek minket. Mint ismert, a görögök legutóbb Észak-Írországban 3-1-re maradtak alul.


Elkezdődött a görögök sajtótájékoztatója. Vaszílisz Toroszídisz egy kicsit ásítozik, nem hozza lázba a sajtókonferencia a AS Roma védőjét.


Megnyugodhatunk. Halmosi Péter szerint nyerünk a görögök ellen.


A stadionban láttuk, tetszett, lefotóztuk!


Bernd Storck szövetségi kapitány 16 óra 30 perckor mondja, amit mondania kell, majd edzeni fog a válogatott a mérkőzés helyszínén, az Olympiakosz Pireusz stadionjában, a Karaiskakisban.



Matekoztunk és arra jutottunk, hogy Bernd Storck válogatottja, hogy ha nyer, akkor sem lehet jobb Egervári Sándor csapatánál. Klikk.


Otthoni idő szerint 16 órakor kezdődik a görögök sajtótájékoztatója. Kostas Tsanas biztosan itt lesz, hogy a játékosokat ki képviseli, még nem lehet tudni.


A vasárnap esti selejtező 18 órakor kezdődik, egy időben a Feröer–Románia meccsel. Ha több pontot szerzünk a találkozón, mint a másik párharcban a románok, akkor ott vagyunk az Eb-n. Ha nem, akkor maradunk harmadikak, és szurkolhatunk a legjobb harmadik hely megszerzéséért. Utóbbi csatába már nem számít bele a görögök elleni meccs eredménye, ugyanis a soros riválisunk mindenképpen a csoport utolsó helyén végez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik