Válogatott

Bosnjak: benne volt, hogy pályára lépek a válogatottban

Súlyos a sérülése a védőnek, de azért dolgozik, hogy bizonyítson.

Kapcsolódó cikkek

Predrrag Bosnjak a Haladásban nyújtott teljesítményének köszönhetően lett először válogatott kerettag, majd következett egy sikertelenebb év a Ferencváros és a Nyíregyháza színeiben, ám Szombathelyre visszatérve megtalálta régi önmagát és a nemzeti tizenegybe is visszajátszotta magát. Aztán jött egy sérülés a Diósgyőr elleni bajnokin.

– Hogy éli meg a helyzetet?

– Nagyon nehezen tudom elfogadni. Egy bedobásnál belenyilallt a hasamba a fájdalom, de aztán az egész meccset végigjátszottam így. Amikor a válogatotthoz érkeztem Telkibe, azt mondták, csak egy könnyebb húzódás – de sajnos nem. A hétfő esti ultrahang-vizsgálat részleges szakadást mutatott ki.

– Számolt azzal, hogy akár pályára is léphet a válogatottban?

– Mindenkinek, akit behívnak, azzal kell számolnia, hogy pályára lép. Benne volt, hogy játsszak.

– A peches sérülés jelenthet extra motivációt a jövőben ahhoz, hogy csak azért is megmutassa: a keretbe való?

– Mindenféleképpen. Az orvos 8-10 nap pihenést irányzott elő nekem, ez alatt gyakorlatilag semmilyen mozgást nem lehet végezni, csak úszni tudok. Ezt követően viszont mindenképpen keményen küzdeni fogok azért, hogy a szövetségi kapitány behívjon. Minden meccsen meg kell mutatnom, hogy helyem van a válogatottban.

– Hány pontra számít a válogatottól a maradék két találkozón?

– Egyelőre a Feröer elleni meccsel kell foglalkoznunk, az nagyon fontos, kötelező a három pont. Nagyon nehéz mérkőzés lesz, de győzelmet várok. A görögök ellen is sikerülhet három pontot szerezni, de nagyon okosan és megfontoltan kell majd játszani.

Olvasói sztorik