Válogatott

Böde: mindent megtennék!

Európa legeredményesebb játékosa bízik benne, hogy meghívót kap a válogatottba, ahol folytatná a góltermelést.

Kapcsolódó cikkek

Az NB I góllövőlistáját toronymagasan vezető Böde Dániel klasszis formája a magyar válogatott szövetségi kapitányának figyelmét sem kerülte el. Bernd Storck nemrégiben találkozott a játékossal, és az eszmecsere mindkét fél számára rendkívül hasznos volt.

A kapitány közelebb kerülhetett Európa jelenlegi legjobb góllövőjéhez, Böde pedig érezhette, hogy eredményességére a nemzeti csapatnál is figyelnek. A Fradi-csatár eddig két gólt szerzett a válogatottban: a törökök és az észtek ellen is világbajnoki selejtezőn talált be. Ezúttal az Európa-bajnokságért harcol a magyar csapat, így a támadó ismét fontos mérkőzéseken bizonyíthatna.

– Örültem a találkozásnak, és annak, hogy a kapitány szeretett volna jobban megismerni – idézi a fradi.hu Böde Dánielt. – Sikerült jót beszélgetnünk, elsősorban a szakmáról, a futballról volt szó. Bár korábban is találkoztunk már, most én is kicsit jobban megismerhettem őt, ezúttal is pozitív volt és érdeklődő. A válogatottról jó emlékeim vannak, bízom benne, hogy újra meghívnak és játszhatok a címeres mezben.

A románok ellen Leandro de Almeida játszott a Fradi-játékosok közül, míg az északírek ellen rajta kívül Gera Zoltán és Nagy Ádám is a pályán volt. Hosszabb idő után lassan ismét természetessé válik, hogy a nemzeti csapatban a FTC több játékosa is alapember.

– Persze jó érzés, hogy az előző válogatott keretnek is sok Fradi-játékos volt a tagja. Hazai pályán Feröer-szigeteket mindenképpen meg kell verni, ez azt jelentené, hogy a harmadik helyet biztosan megszerezzük. A második hely kérdése nem a saját kezünkben van, de az esély továbbra is él. Bízom benne, hogy meghívót kapok, ha pedig így lesz, mindent megteszek majd, hogy a góllövőformám a nemzeti csapatban is folytatódjon – mondta Böde Dániel.

Európa legjobbja

Böde – aki a múlt héten szerződést hosszabbított a Fradival – ebben a szezonban megállíthatatlan. A Békéscsaba ellen zsinórban nyolcadik bajnoki mérkőzésén talált be, kilenc találkozón már 11 gólnál jár, ezzel toronymagasan vezeti az NB I góllövőlistáját. Sőt, a transfermarkt.de adatai alapján, az összes európai élvonalbeli bajnokságot figyelembe véve senki sem volt nála többször eredményes.

Európa legjobb góllövői

1. Böde Dániel (Ferencváros) 9 mérkőzés, 11 gól

2. Alex Teixeira (Sahtar Donyeck, ukrán) 8 mérkőzés, 10 gól

3. Julien Jahier (RFCU Luxembourg, luxemburgi) 7 mérkőzés, 9 gól

4. Darío Lezcano (FC Luzern, svájci) 8 mérkőzés, 9 gól

5. Nikolics Nemanja (Legia, lengyel) 9 mérkőzés, 9 gól

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik