Válogatott

12 gólt kapott a magyar válogatott

A női fociban sincs meglepetés. Egyszerű játék: mindig a németek nyernek.

Kapcsolódó cikkek

A magyar női válogatott az 1995 óta minden Európa-bajnokságot megnyerő Németország otthonában kezdte a 2017-es torna selejtezősorozatát, ezért a vereség sajnos borítékolható volt, csak a különbség volt kérdéses.

A hallei Erdgas Sportparkban mintegy 4500 néző gyűlt össze a mérkőzésre.

Érthető módon védekező felállásban küldte pályára játékosait Markó Edina, ezért öt védővel állt fel a csapat. Kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést a német válogatott, a játék szinte kizárólag a magyar térfélen zajlott. Az ötödik percben került először a hálónkba a labda, de a svéd játékvezetőnő les miatt nem adta meg a találatot. Két perccel később egy szöglet után Alexandra Popp révén megszerezte a vezetést Németország, és a gól nem változtatott a játék képén, továbbra is jóval magasabb sebességgel játszott a hazai csapat. A szünetre 7-0-s német vezetéssel vonultak a válogatottak.

A második félidő elején némileg kiszabadult a szorításból csapatunk, bár továbbra is ellenfelünk dominált. Előbb Vágó Fanny, majd Szabó Viktória előtt adódott lehetőség, de a szépítés nem sikerült. Bár ezekben a percekben úgy tűnt, sikerül kicsit kiegyenlítettebbé tennünk a játék képét, az ellenfél magasabb fokozatba kapcsolt, és láthatóan ki akarta szolgálni a lelkes közönséget, így a vége 12-0 lett – tudósítottaz MLSZ honlapja.

Idén további három meccs vár a magyar válogatottra: október 21-én a törököket fogadjuk, négy nappal később a horvátok otthonában lépünk pályára, november 29-én pedig az oroszok érkeznek hozzánk.

Olvasói sztorik