Válogatott

Balhé miatt aggódnak a románok

Nyugtalanító számukra, hogy több ezer magyar ultra a stadionon kívülről szurkol majd.

Kapcsolódó cikkek

A sport.ro oldal kiemelt helyen, hírfolyamban számol be a péntek esti magyar–román Európa-bajnoki selejtező előzményeiről.

Részletesen írnak a magyar huligánok éjszakai akciójáról, amikor el akartak jutni a román válogatottnak otthont adó Duna-parti szállodához, de a rendőrökkel történt összecsapásokban felmorzsolódtak.

A román szurkolók eközben már úton vannak Budapest felé, sőt egy csoportjuk már el is érte az országhatárt. Gyakran meg kellett állniuk útközben, mert sok volt a korlátozás és az ellenőrzés a román oldalon, illetve valószínűleg egy-két órát igénybe vesz majd a határátlépés is.

Több klub szurkolói együtt utaznak – ez nagyjából száz főt jelent –, de a többiek – körülbelül ezer ember – külön jönnek, és csak a határon, vagy Budapesten találkoznak egymással. A portál számos fotót közöl az érkező drukkerekről, akik a többi közt Constanta-, Galati-, Iasi-, Kolozsvár- és Brassó-feliratos zászlókat feszítenek ki maguk elé.

A szerző aggasztónak tartja, hogy körülbelül ötezer magyar és lengyel ultra nem a stadionban, hanem a szomszédos Népligetben, óriáskivetítőn nézi majd a meccset. A magyar rendőrség nagyjából szintén ötezer emberrel igyekszik biztosítani a rendet ma este.

Arról is hírt adtak, hogy a román rendőrök őrizetbe vettek egy 34 éves férfit, aki 126 pirotechnika eszközt akart eljuttatni Budapestre.

A cikkben szó esik az egyre drámaibbá váló budapesti bevándorlóhelyzetről is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik