Válogatott

Elképzelhetetlen, hogy nyerjenek a magyarok

A helyi média, a vezetők, illetve a korábbi válogatott játékos is biztos a román sikerben.

Kapcsolódó cikkek

Pénteken este fontos találkozó vár a magyar válogatottra az Európa-bajnoki selejtezőcsoport hetedik fordulójában. A mieink a listavezető románokat látják vendégül – mi 11, az ellenfél 14 ponttal áll a tabellán.

Győzelme esetén ledolgozná hátrányát a magyar csapat, és adott esetben meg is előzhetné a közvetlenül előtte álló Észak-Írországot (13 pont), és akár a román csapatot is.

Ez azonban román részről elképzelhetetlen, legalábbis a nyilatkozatokból, illetve cikkekből egyértelműen erre lehet következtetni. A szövetség elnöke, Razvan Burleanu például a FIFA-világranglistára hivatkozva tartja kizártnak, hogy ne román sikerrel érjen véget a találkozó.

– A magyarok és a görögök elleni két meccs döntő lehet a továbbjutás szempontjából – szögezte le Razvan Burleanu, aki megjegyezte, van rá esély, hogy ellenséges hangulat fogadja majd a csapatukat. – Egyértelműen mi vagyunk a favoritok. Vezetjük a selejtezőcsoportot, a legjobb tízben szerepelünk a FIFA-világranglistán, mi vagyunk a meccs esélyesei. Ennek kell a fejekben lennie, a győzelem a célunk.

A Sportonlineph.ro is arról ír, hogy sorsdöntő mérkőzések előtt áll a román csapat. Ha megverik a magyarokat, hat pont lesz az előnyük a harmadik helyezett előtt, ami három fordulóval a vége előtt már komoly előnyt jelent, s egy újabb sikerrel megspékelve könnyen továbbjutást érhet. A görögökről is szó esik: nekik gyakorlatilag csak matematikai esélyük van a harmadik hely megszerzésére – ezen a meccsen is esélyesként lép pályára tehát csapatuk.

A szövetségi kapitány, Anghel Iordanescu is egyetértett abban, hogy a következő két meccsen be lehet biztosítani a továbbjutást.

– Magabiztosak vagyunk, jó teljesítménnyel akarunk előrukkolni, hiszen a magyarok és a görögök elleni mérkőzéseken akár a kvalifikációt is biztosíthatjuk – szögeztele a kapitány.

A szintén román Prosport.ro arról ír, hogy mi magyarok már előre elkönyveltük a sikert, az viszont elképzelhetetlen román részről, hogy hazai győzelemmel záródjon a találkozó. Ha mégis, a román csapatnak még van három meccse, amiken javíthat, a mieinknek viszont ez az utolsó lehetőségük, hogy harcban maradjanak a biztos kvalifikációt érő helyekért.

A korábbi válogatott védő, Nicolae Ungurenau is biztos a győzelemben. Ő ráadásul legalább kettővel veretné a mieinket.

– Legalább kétgólos győzelmet várok Romániától. Csapatunk a hiányzók ellenére is elég erős ahhoz, hogy ez sikerüljön – válaszolta az egykori játékos a Dolce Sport kérdésére.

Olvasói sztorik