Rúgott és kapott gól nélkül zárt a Debrecen

A DVSC 0-0-t játszott a szlovák élvonalbeli Spartak Trnava elleni felkészülési mérkőzésen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC-TEVA – Spartak Trnava (szlovák) 0-0
Törökország
DVSC: Novakovics – Jovanovics (Berdó, 79.), Morozov (Mészáros N., a szünetben), Máté P. (Brkovics, a szünetben), Korhut – Bódi (Sós B., a szünetben), Varga J., Bouadla (Balogh N., a szünetben), Szakály P. – Kulcsár T. (Bereczki, a szünetben), Tisza (Sidibe, a szünetben). Edző: Kondás Elemér

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A debreceni szokásoknak megfelelően szombaton is két felkészülési mérkőzést játszott volna a csapat, de a sérülések és a betegségek miatt az egyiket le kellett mondani. A szlovák élvonal hatodik helyén álló Spartak Trnava ellen már az első percek után egyértelműen kiderült, hogy két nagyon jó, szervezett csapat feszült egymásnak.

Az első lövés a szlovákok nevéhez fűződött, de csúnyán elkerülte a DVSC kapuját a 8. percben. Mindkét gárda próbált támadni, de az első negyedóra nem hozott gólhelyzetet, főleg mezőnyben folyt a harc, keresték a fogást egymáson a mérkőző felek. A 26. percben a Loki került helyzetbe: Kulcsár Tamás jó passzával Bódi lőtte kapura, de a remekül kimozduló hálóőrben elakadt a labda. Fél óra után a Debrecen átvette a játék irányítását, főleg az ellenfél térfelén zajlott a játék.

A 35. percben Jovanovics beadását Kulcsár fejelte kapura, a labdát a szlovák kapus a gólvonalról paskolta ki, miután a kapufát is érintette, majd egy perccel később Bouadla szabadrúgását tolta fölé. Az első félidő egyértelműen a debrecenieké volt, az ellenfél mindössze két távoli próbálkozásig jutott.

A második félidőben tovább nyomott a Loki, de ziccerig eleinte nem jutott, sőt a 63. percben a szlovákok előtt adódott óriási lehetőség: egy kontra végén a második hullámban érkező játékos közelről fölé bombázott. Az utolsó negyedórába lépve kiegyenlítetté vált a játék képe, a mély talajon nehezen bírtak egymással a csapatok, az utolsó passzokba mindkét oldalon hiba csúszott.

A találkozó végére ismét elkezdett szakadni az eső, a csapatok pedig mintha beletörődtek volna a gól nélküli eredménybe. A debreceni csapatból Varga József ismét kiemelkedett a futómennyiségével. Az utolsó perceket megnyomták a csapatok, de gól már nem esett, így maradt a 0-0. A döntetlen reális, bár az első félidő végén a DVSC megnyerhette volna a találkozót.

Cikkünk hamarosan további képekkel frissül!