Törökország

Az influenza ellenére játszottak

A magyar U17-válogatott 2-1-re kikapott a románok korosztályos csapata elleni rövidített meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi U17-es felkészülési mérkőzés
Magyarország–Románia 1-2
Törökország
Magyarország: Demjén – Tömösvári, Tóth D., Tóth B., Nagy Zs. – Molnár T. (Tóth K., 31.), Szőke, Vogyicska – Bíró, Dragóner, Kovács D. (Szabó D., 31.). Edző: Belvon Attila
A magyarok gólszerzője: Dragóner

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egy hétig Belekben edzőtáborozó magyar U17-es válogatott nem tudott teljes mérkőzést játszani a románok ellen vasárnap. A hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtező elitkörre készülő csapatunk szerdán utazott el Törökországba; az első kinti napjaik a terveknek megfelelően alakultak, a hétvégére azonban betegséghullám döntötte le a lábáról a játékosok egy részét. A keret közel fele influenzajellegű tünetekkel dőlt ki, voltak, akik 39 fok fölötti lázzal nyomták az ágyat.

Vasárnap a román válogatott elleni felkészülési mérkőzés szerepelt a programban, de a szakmai stáb úgy döntött, hogy csak kétszer harmincperces meccset vállal a hadra fogható futballistákkal, mert közülük is voltak olyanok, akik betegségből vagy sérülésből tértek vissza a napokban.

Belvon Attila végül a húsz mezőnyjátékosból tizenkettőt tudott bevetni, és az összeállítást tekintve egy erősen kísérleti jellegű csapatot küldött fel a pályára, olyat, amely korábban még hasonló összetételben sem futballozott együtt. A találkozót a román válogatott nyerte 2-1-re, a mieink gólját Dragóner Filip szerezte.

– A betegséghullám sajnos felülírta az elképzeléseinket, az edzéseken és a felkészülési mérkőzésen is sokan hiányoztak az alapcsapatunkból – mondta az MLSZ honlapján Belvon Attila. – Ha lehet pozitívumot említeni egy ilyen helyzetben, akkor azt emelném ki, hogy a mai mérkőzésen képet kaphattunk azokról a játékosok, akik korábban nem voltak tagjai a keretnek, most viszont megkapták a lehetőséget a bizonyításra. A játékosok igyekeztek megvalósítani, amit az edzéseken gyakoroltunk, a labdakihozatalok jól sikerültek, szépen építettük fel hátulról a játékot, viszont olyan könnyelműségeket is láttam, amelyek eddig egyáltalán nem voltak jellemzőek a játékunkra. Ártalmatlannak tűnő helyzetekben tudták megbontani a védelmünket a románok, szokatlan figyelmetlenségek előzték meg a kapott gólokat. A hozzáállással nem volt gond, de a tapasztalt könnyelműségeket, fegyelmezetlenségeket nem engedhetjük meg magunknak a jövőben. A mai mérkőzéssel kapcsolatban köszönet illet a román felet, mert átérezték a nehézségeinket, beleegyeztek a rövidebb játékidőbe, és hozzánk hasonlóan csak két cserelehetőségüket használták ki a meccsen.

A válogatott egészséges tagjai hétfőn egy edzésen vesznek részt, kedden pedig újabb felkészülési mérkőzés vár az együttesre, akkor a dán Silkeborg korosztályos csapata lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik