Törökország

Csapatként, és nem egyénileg támad vissza a Békéscsaba

Fehér Zsolt már a saját bőrén tapasztalja, milyen remek szakmai munka folyik a Viharsarokban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken délután játszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a másodosztály második helyén álló Békéscsaba 1912 Előre együttese. A lila-fehérek a kazah FC Zsetiszu csapatát verték 2-0-ra, a találkozón pedig kezdőként lépett pályára a Siófok korábbi csapatkapitánya, a télen szerződtetett Fehér Zsolt. A 29 éves középhátvéd a lefújás után a Rangadó.hu helyszíni tudósítójának nyilatkozott az edzőmeccsről és a klubváltása okairól.

– Úgy gondolom, mindent megvalósítottunk, amit az edzőnk kért tőlünk. Nagyon jól sikerült a mérkőzés, nyertünk kettő-nullra. A találatokon kívül is voltak lehetőségeink, és szerintem szemre is tetszetősen játszottunk – kezdte Fehér Zsolt.

– A labdavesztések után egyből visszatámadták az ellenfelet. Ilyen agresszív játékot kért Zoran Szpisljak vezetőedző?
– Igen, pontosan. Abban a pillanatban, amikor elveszítjük a labdát, megpróbálunk egyből visszatámadni. Mindezt nem egyénileg, hanem csapatcentrikusan próbáljuk megvalósítani.

– Miért döntött úgy, hogy Siófokról az Előréhez szerződik?
– Úgy éreztem, a siófoki pályafutásomban elértem azt a szintet, amikor váltani kell. Hallottam, hogy Békéscsabán milyen kiváló szakmai munka folyik. Ezt most a saját bőrömön is tapasztalom, ráadásul most itt vagyunk Törökországban is. Örülök, amiért így döntöttem. Remekül érzem magam, nagyon jó társaság fogadott. Az egész közösség és a város is egyből megtetszett, úgyhogy eddig minden nagyon szuper.

– Csapatkapitányként nehéz szívvel távozott a Balaton partjáról?
– Persze, öt és félévet töltöttem ott. Nem volt könnyű eljönni, de a futball ilyen, van amikor – sajnos, vagy nem sajnos – úgy hozza az élet, hogy lépni kell.

– A második helyen álló csapatba igazolt. Mire számít a tavaszi folytatásban?
– Egyértelműen a feljutás kiharcolása a célunk, az élvonalba jutás lebeg a szemünk előtt. Természetesen nem lesz egyszerű dolgunk, mert úgy gondolom, négy csapat kiemelkedik a mezőnyből, és joggal pályázik a két feljutó helyre. Rajtunk kívül a Vasasnak, a Gyirmótnak és a Mezőkövesdnek van a legnagyobb sansza az NB I-re.

Olvasói sztorik