Törökország

Nagy léptekkel halad a Nyíregyháza

Néhány méterre laknak a nagy riválistól, de nem leskelődnek; jó körülmények között dolgoznak, bajnokok akarnak lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Második teljes napját kezdte meg kedden Törökországban a Nyíregyháza Spartacus. Lucsánszky Tamás együttese a WOW Topkapi Palace Hotelben lakik (itt van a Szombathelyi Haladás küldöttsége is), és reggel közvetlenül a szálloda szomszédságában található pályán edzett.

– Azért az nagy szó, hogy ilyen körülmények között tudunk dolgozni. Két nap alatt is kiderült, hogy ideálisak a körülmények. Lehet minőségi, jó munkát végezni. A pályák minősége és az étkezés mellett nagyon fontos az is, hogy edzőtábor-rendszerben tudunk dolgozni – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Lucsánszky Tamás, a nyírségiek edzője.

A Szpari három ponttal vezeti az NB II tabelláját, és minden esélye megvan, hogy megnyerje a bajnokságot, és feljusson a legjobbak közé.

– Nem titkoltan ez a cél. Az első helyen fordultunk, egy kicsit nagyobb léptekkel is haladunk, mint ahogy elképzeltük. Céljaink elérésében segíthetnek ezek a napok. Az ellenfelek kiválasztásánál azok voltak a fő szempontjaink, hogy nálunk kicsivel erősebb csapatokkal játsszunk, és ellenük mérjük fel, hol állunk. Ez most természetesen papíron így van, aztán majd meglátjuk, hogy miként fest a valóság – mondta a tréner.

A nyíregyházi drukkereknek jó hír, hogy a keret valamennyi tagja egészséges, mindenki tud dolgozni.

Pikáns helyzet, hogy szintén Törökországban, a nyíregyháziaktól alig egy kilométerre edzőtáborozik a nagy rivális Dunaújváros együttese is, amely egy győzelemre, tehát három ponttal lemaradva a második helyen áll a másodosztályban. Lesz-e leskelődés, vagy mindenki tiszteletben tartja a másik felkészülését? – tettük fel a kérdést az edzőnek.

– Szerintem nyilvánvaló, hogy tiszteletben kell tartani a másik munkáját. A magam részéről szeretném hangsúlyozni, örülök annak, hogy a Dunaújváros is hasonló feltételekkel készülhet. Nagyon komoly riválisaink, de nem az egyetlenek, aminek minden focibarát örülhet. Nagy harc lesz a feljutásért.

Lucsánszky Tamás a Rangadónak elmondta, hogy szívesen menne más csapatok meccseire, nézne edzéseket, de erre csak akkor kerülhet sor, ha lesz rá idő, mert ahogy fogalmazott: van dolog bőven a saját csapatával is.

Olvasói sztorik