Törökország

Feltámadt, de kikapott a Haladás

A Slavia Praha már 2-0-ra vezetett a szombathelyiek ellen, akik egyenlítettek, de végül vesztettek.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás – SK Slavia Praha (cseh) 2-3 (1-2)
Antalya, Törökország
Haladás: Gyűrű – Schimmer, Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon Á., Fehér Z. – Nagy G., Németh M., Halmosi – Radó. Cserék: Dvorschák, Zsirai, Iszlai, Szakály A., Jagodics M., Ugrai, Medgyes, Halmai R., Gyurján. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Radó (44., 60. – az elsőt tizenegyesből), illetve Necid (26.), Juhar (27.), Prosek (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A cseh élvonal 11. helyén álló Slavia Praha csapatával játszott edzőmeccset vasárnap délután a Törökországban edzőtáborozó Haladás. A találkozót Pintér Attila szövetségi kapitány is megtekintette.

A hetedik perc hozta az első igazán nagy helyzetet: Necid betört a tizenhatoson belülre, de középre passzolt labdáját Bosnjak a kapu torkából kivágta. A labda visszakerült a csehekhez, de Licka fölé lőtt. Nyomás alatt tartotta a Haladást az ellenfél, főleg a jobb oldalon. A 11. percben Gecov a tizenhatos vonaláról bombázott fölé. Öt perccel később Németh Márió előbb egy távoli szabadrúgással, majd egy szöglettel próbálkozott, de kevés veszéllyel.

A 18. percben Necid 13 méterről eleresztett, veszélyes lövése után Gyűrű László nagyot védett. Ezekben a percekben jól játszott a magyar csapat, de a szögletei veszélytelenek voltak. Olykor egy kis kakaskodás is becsúszott… A huszadik percben már a sarokrúgásokra sem lehetett panasz, de előbb Skoda szabadított fel, majd Rakovan hárított. Három perccel később Gyűrű remek érzékkel tolta fölé Necid tízméteres fejesét.

A 26. percben Piták passza után Necid lőtt a kapuba, ezúttal a szombathelyiek fiatal hálóőre is tehetetlen volt (0-1). Egy perccel később egy szögletnél Németh Márió nem figyelt Juharra, aki a kaputól harminc méterre szabadon vehette át a labdát, tolt rajta kettőt, majd a hálóba lőtt (0-2). Egy perc alatt egyenlíthetett volna a Haladás! Németh Márió kis szerencsével beverekedte magát a tizenhatoson belülre, az alapvonalig vezette a labdát, de beívelése után a berobbanó Halmosi rosszul találta el. A 36. percben Halmosi húszméteres lövése megpattant egy védőn, még így is veszélyesen tekergett a kapu felé, de nem lett belőle gól.

A magyarok percekig beszorították ellenfelüket, négy szögletet is rúgtak. A 39. percben Gecov passzát Licka lőtte kapura, de Gyűrű védett. A 44. percben Nitriansky kezezése miatt tizenegyet kapott a Haladás, amit Radó értékesített, bár Rakovan jó irányba vetődött (1-2).

A szünet után könnyedén egyenlíthetett volna a szombathelyi együttes: Radó András szerzett labdát, majd a tizenhatosnál érkező Halmosi elé passzolt, akinek lapos lövését védte a kapus. Kisebb cseh lehetőségek után a hatvanadik percben Radó András egyenlített: Ugraival közösen okoztak zavart a csehek védelmében, végül Radó lecsapott a lecsorgó labdára, sokáig úgy tűnt, belebonyolódik a cseleibe, de végül mesteri találatot szerzett, kicsit kisodródva, tíz méterről (2-2).

A második félidőben a Haladás jobban játszott ellenfelénél, az egyenlítés után Bosnjak veszélyes lövése suhant el a kapufa mellett. A 62. percben Ugrai öt védőt kicselezve játszotta magát tisztára, remekül lőtt, de a csehek cserekapusa lábbal védett, majd Radó húszméteres lövését is kitornászta. A hetvenedik percben Prosek lövését hatástalanította Gyűrű, majd Licka lőtt fölé. Ebben az időszakban inkább a csehek kezdeményeztek, sokat lőttek távolról is, de igazán nagy helyzet nem volt.

A 75. percben Prosek, a nyolcvanadikban pedig Halmai Ramón próbálkozott, de mindketten célt tévesztettek. A 86. percben Zsirai adott el egy labdát a Haladás-térfél közepénél, a csehek meglódultak, a középen érkező Prosek pedig előbb remekül átvette a labdát, majd védhetetlenül lőtt Gyűrű kapujába (2-3).

– Nagyon meg vagyok elégedve. Időnként egészen jó periódusaink voltak, és hogyha a végén nem cserélgetem le a támadóinkat, szerintem meg is nyerjük a meccset. Nagy fegyvertény, hogy fel tudtunk állni null-kettő után, de gyorsan hozzáteszem, hogy azokat a gólokat minden előzmény nélkül kaptuk. Jó meccs volt, erős ellenfél volt a Slavia – nyilatkozta Artner Tamás, a Haladás edzője.

Olvasói sztorik