Törökország

Hagi csapata nyert a Haladás ellen

A szombathelyiek 1-0-ra kikaptak a román Viitorul Constanta elleni edzőmeccsen.
Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Szombathelyi Haladás – Viitorul Constanta (román) 0-1 (0-1)
Belek, Törökország
Haladás: Rózsa (Gyűrű, 63.) – Schimmer (Zsirai, 65.), Dvorschák, Jagodics M. (Tóth P., a szünetben), Bosnjak – Simon Á., Iszlai (Szakály, a szünetben) – Nagy G. (Németh M., 58.; Halmai, 79.), Németh M. (Gyurján, a szünetben), Halmosi – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Dica (23.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Több sérült szombathelyi játékos is kihagyta a Gheorghe Hagi csapata elleni felkészülési találkozót: nem játszott Ugrai Roland, Medgyes Zoltán, Fehér Zoltán, Guzmics Richárd, valamint Devecseri Szilárd. Utóbbi a bemelegítésnél sérült meg.

Nagy küzdelem, de sportszerű játék jellemezte az első perceket, de az első nagy helyzetre a 19. percig kellett várni, akkor Radó tört be a tizenhatoson belülre, két románt is becsapott, de a beadását az utolsó pillanatban kivágták a berobbanó Németh Márió elől. A 23. percben Baluta passzát Gavra lőtte mellé lőtte, de egy szombathelyi védő beleért a labdába. A szöglet után képtelenek volt tisztázni a magyar csapat, végül a keresztlécről lecsorgó labdát Dica pofozta Rózsa Dániel kapujába (0-1).

Elkapta a fonalat a tengerparti csapat: a 27. percben Mitrea távoli lövését Rózsa védte bravúrral. A 33. percben Dica kis híján kettőre növelte a románok előnyét, de 24 méterről leadott lövése éppen fölé ment. A folytatásban egy baloldali beadás után Baluta fejelt mellé. A helyzetek alapján megérdemelten vezettek a románok a szünetben.

Az 58. perc Carstocea lőtt 15 méterről a kapufa mellé. Nem sokkal később megint a románok veszélyeztettek: Daminuta 25 méteres lövését Rózsa védte. A 67. percben rövid idő alatt két gólt is kaphatott volna a Haladás: előbb Rusu lőtt jobbról kisodródva, de Gyűrű László bravúrral védett, majd Mitrea bődületes kapufát rúgott 25 méterről.

A 76. percben Halmosi beadásáról éppen csak lemaradt a középen érkező Radó András. A 85. percben állt a legközelebb a gólszerzéshez a Haladás: Halmosi csinálta meg a helyzetet Radónak, aki 15 méterről lőtt, és a kapufa tövét találta el. Az utolsó percben Gyűrű László hatalmas bravúrt mutatott be: Nastasie lépett ki a szombathelyi védők közül, már csak a kapussal állt szemben, de a fiatal magyar játékos nagyon jó érzékkel rávetődött a labdára.

– Sokkal jobb csapat ellen játszottunk, mint amilyen a kínai volt. Jobban ki voltak hegyezve, frissek voltak. Mi azért nyakig benne vagyunk a munkában, ez látszott is a játékunkon. Összességében elégedett vagyok, de az nagyon nem jó hír, hogy Guzmics Richárd még egyetlen edzőmeccset sem játszott, Devecseri Szilárd csak egyet, míg ma már Fehér Zoltán sem tudott pályára lépni. A belsővédőink nagyon hiányoznak, de a csapat többi része rendben volt – nyilatkozta Artner Tamás vezetőedző.

Olvasói sztorik