Futsal

Futsal: új szövetségi kapitány a magyar válogatott élén

Távozik a férfiaktól Sito Rivera, változás a nőknél is.

A férfi futsalválogatott 2013-ban kinevezett szövetségi kapitánya, Sito Rivera közös megegyezéssel felbontotta szerződését a Magyar Labdarúgó Szövetséggel – írja az mlsz.hu. A spanyol szakember irányításával a válogatott kiharcolta a 2016-os szerbiai Európa-bajnokságon való részvételt, az idei kontinensviadalra viszont nem sikerült kijutnia.

Ezt olvastad már?
Magyar U-válogatott játékossal erősített a DAC

A csapat új szakvezetője Turzó József, a Haladás futsalcsapatának vezetőedzője lesz. A 37 éves Turzó játékosként és edzőként is nyert bajnoki címet a Berettyóújfaluval, irányításával a hajdúsági csapat egy alkalommal a Magyar Kupában is diadalmaskodott. 2016-ban szerződött a Haladáshoz, ahol rövid idő alatt eredményes csapatot épített fel. Turzó József az idény végégig ellátja a feladatát a Haladás csapata mellett, azt követően kizárólag a válogatott mellett dolgozik majd.

A női futsalválogatott 2015 nyarán játszott legutóbb nemzetközi mérkőzést, most új szakvezetővel, az Astrával többszörös bajnok és kupagyőztes Dombó János irányításával szerveződik újjá. A szövetségi kapitány a klubban végzett munkája mellett látja majd el a szövetségi kapitányi feladatokat.

Turzó József veszi át a férfi futsalválogatottat Fotó: mlsz.hu
Olvasói sztorik