Légiósok

Magyar U-válogatott játékossal erősített a DAC

Újabb magyar labdarúgó került Rossi csapatához.

Tavaly októberben debütált a magyar U19-es labdarúgó-válogatottban Viola Gergely, a tizenéves tehetséget néhány hónappal ezt megelőzően pedig elvitte a német harmadosztályú Fortuna Köln – a königsdorfi akadémián keresztül –, ahol a szezonban eddig tíz mérkőzésen játszott, és kétszer talált be bal oldali középpályásként – írja a TMAgency.hu.

– Tudtam kommunikálni németül, de ott tanultam meg rendesen. A beilleszkedésről azt hittem, nehezebb lesz, aztán szerencsére sikerült beilleszkednem. Persze ez személyfüggő, én gyorsan találtam barátokat, nem volt problémám – mondta Viola Gergely.

Viola Gergely visszatért a DAC-hoz Fotó: tmagency.hu

Viola Gergely kisgyerek kora óta álmodozott arról, hogy a német vagy a spanyol bajnokságban játsszon, a németek hajtós, tempós, letámadós focija egészen magával ragadta. Kiköltözve aztán mély vízbe került, magára volt utalva, két-három hónapba beletelt, amíg átvette a ritmust, ami igencsak eltér a szlovák bajnokságban megszokottól.

Most azonban már megerősödve visszatér nevelőegyesületéhez, az FC DAC-hoz, ahol a felnőtt keretnél számít rá Marco Rossi vezetőedző.

Olvasói sztorik