Futsal

Libanonnal meccsel a futsalválogatott

Kapcsolódó cikkek

A magyar futsalválogatott két felkészülési mérkőzésen vesz részt a február 2-án kezdődő Európa-bajnokság előtt. A mieink január 22-én és 23-án egyaránt 21 órakor lépnek pályára Libanon ellen Dunaújvárosban – számolt be az MLSZ honlapja.

A válogatott január 21-én kezdi meg az Eb-re való közvetlen felkészülést, melynek jegyében január 22-én és 23-án is pályára lép, mindkétszer Libanon ellen. A dunaújvárosi találkozók után Kecskeméten folytatja a közös munkát a csapat, ahonnan már egyenesen az Európa-bajnokság helyszínére, Belgrádba veszi az irányt. A csoportkörben február 2-án játsszuk az első mérkőzésünket Spanyolország ellen, két nappal később pedig Ukrajnával találkozunk.

Sito Rivera szövetségi kapitány a szövetség honlapjának elmondta: a kontinenstorna kezdetéig fejleszteni szeretné a csapat taktikai felkészültségét, illetve a csapategységet is a legmagasabb szintre akarja felhozni. A spanyol szakember szerint a közel-keletiek elleni mérkőzések jól szolgálják majd az Eb-felkészülést.

– A libanoniaknak is spanyol kapitányuk van, egy tapasztalt szakember, Paco Araujo személyében. Ellenfelünk az Ázsia Kupára készül, és a kolumbiai vb-selejtezőkben is versenyben van. A bajnokságuk erőssége hasonló a magyarhoz, remélhetőleg szoros, jó mérkőzéseket játszunk majd. A két találkozó célja az Eb-mérkőzésekre tervezett taktikai elemek gyakorlása – mondta Sito Rivera a lapnak.

A szövetségi kapitány szerint a decemberi vb-selejtezőkön már megmutattuk, hogy képesek vagyunk megszorongatni az ukránokat, az Eb-n viszont már a győzelem a célunk ellenük.

– Úgy gondolom, hogy az Eb-csoportból való továbbjutás nagy siker lenne, de természetesen már annak is örülünk, hogy kijutottunk Belgrádba. Két igen erős ellenfelet kaptunk Szerbiában, és ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jutás sikerüljön, a két mérkőzésünkből egyet meg kell, hogy nyerjünk, erre reálisan nézve a második, Ukrajna elleni találkozón lehet nagyobb esély. Úgy gondolom, ha a vb-selejtezőn elkövetett hibákat sikerül javítanunk, legyőzhetjük az ukránokat. Arra számítok, hogy – függetlenül az eredményektől – az Eb-mérkőzéseink jól szolgálják majd a márciusi vb-pótselejtezőnkre való felkészülést, hiszen egy Európa-bajnokságon rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodhatnak a játékosaink – tette hozzá Sito Rivera.

A válogatott Libanon elleni kerete

Kapusok: Tóth Gyula (Rába ETO Futsal Club), Tihanyi Csaba (MVFC Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok: Németh Péter (Futsal Club Veszprém), Harnisch Ákos (Rába ETO Futsal Club), Dróth Zoltán (Kairat Almaty – kazah), Dávid Richárd (MVFC Berettyóújfalu), Gál István (MVFC Berettyóújfalu), Öreglaki Norbert (Swietelsky-Haladás VSE), Rábl János (MVFC Berettyóújfalu), Trencsényi János (MVFC Berettyóújfalu), Hosszú Ádám (DF Renaplin FC Dunaújváros), Klacsák Bence (DF Renaplin FC Dunaújváros), Horváth Norbert DF Renaplin FC Dunaújváros), Szeghy Szabolcs (Aramis SE)

A program

Január 22. 21 óra, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, Magyarország–Libanon (a belépés ingyenes)

Január 23. 21 óra, Dunaújváros, Városi Sportcsarnok, Magyarország–Libanon (a belépés ingyenes)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik