Futsal

Futsal BL: továbbjutott a Rába ETO

A győriek 5-1-re legyőzték a Baku United csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Az utolsó fordulót rendezték az UEFA Futsal Cup győri csoportkörében. Péntek délután a játéknap előtt még hibátlan fehérorosz Lidselmash a horvát Nacional Zagrebbel csapott össze, míg 19 órától a Rába ETO ellenfele a csoport első két fordulójában két vereséget elszenvedő Baku United volt.

A fehéroroszok egy futsalban nem gyakori eredménnyel, 1-0-s sikerükkel hibátlanok maradtak, így a Győr sorsa saját kezébe került, és már egy döntetlennel is megszerezhette a továbbjutást érő második helyet.

Természetesen nem döntetlenre játszottak az ETO-játékosok, ez már a találkozó elején látszott: bár a Baku kezdett agilisebben, a harmadik percben Juanra a hazaiaknak szerzett vezetést (1-0). Ettől igencsak felpörögtek győriek, akik Michal Seidler révén a hetedik percben újabb találatot jegyeztek (2-0). Lehetőségeket tekintve kiegyenlített játék folyt az első félidőben, de a Győr hatékonyabb helyzetkihasználásával nem tudott mit kezdeni az angol csapat.

A második játékrészt is remekül kezdte az ETO, Dróth passza után Seidler már az első percben meglőtte csapata harmadik, maga második találatát (3-0). A folytatásban mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de vagy a védők blokkoltak, vagy a lövések nem találtak kaput. A sok kihagyott győri helyzet megbosszulta magát, a 32. percben szépített a Baku United, Diogo Da Silva volt eredményes. A bekapott gól után megrázta magát az ETO, és Juanra ismét növelte a két csapat közti különbséget. Ezt követően sem álltak le a győriek, Álex az ETO ötödik gólját is megszerezte a 36. percben. A Rába ETO tehát simán nyert és másodikként továbbjutott a csoportjából.

UEFA Futsal Cup, főtábla, 6. csoport, 3. forduló

Rába ETO FC – Baku United FC 5-1 (2-0)

Gólszerzők: Juanra (3., 35.), Seidler (7., 21.), Álex (36.) illetve Da Silva (32.)

Kedden játszották

Baku United FC (angol) – FC Nacional Zagreb 4-5

Rába ETO FC – Lidselmash Lida (fehérorosz) 3-4

Szerdán játszották

Lidselmash Lida – Baku United 4-2

Rába ETO FC – Nacional Zagreb 5-4

Pénteken játszották

FC Nacional Zagreb – Lidselmash Lida 0-1

A csoport végeredménye: 1. Lidselmash 9 pont, 2. Rába ETO 6 pont, Nacional 3 pont, Baku United 0 pont

Olvasói sztorik