Futsal

Újabb román–magyar, újabb büntetés?

„Kitettek magukért” az ultrák a teremlabdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn, várhatjuk a szankciókat. Kifütyült román himnusz, cigányozás, mutogatás, volt minden...

Kapcsolódó cikkek

Alig csengett le (ha ugyan lecsengett) a felháborodás az újabb UEFA-büntetés miatt, amellyel a magyar válogatottat sújtották a Románia elleni Európa-bajnoki selejtező néhány lelátói kórusáért, máris itt a következő alkalom, hogy az európai szövetség elővegyen minket.

A Feröer elleni zárt kaput sokan, köztük maga az MLSZ is aránytalan és méltatlan büntetésnek tartotta, mert az Üllői úton – úgymond – csak egy kisebbség elszórt akcióiról volt szó. Az UEFA illetékeseit mindez nem hatotta meg, a kósza büdösrománozó, cigányozó megnyilvánulások miatt elővették a rendezőket (mellesleg a román szövetség is hasonló büntetést kapott).

Debrecenben kedden ismét magyar–román meccset játszottak, ezúttal teremben. A futsal Európa-bajnoki pótselejtező fantasztikus magyar győzelmet hozott, amivel kijutott a válogatott a kontinensviadalra. Ám a hangulat ismét olyan volt, amilyennek „lennie kell” – legalábbis a magukat „igazi szurkolónak” tekintő csoportok szerint – egy magyar–románon.

Érdekesség, hogy azok az ultrák, akik a Főnix Csarnokban végigfütyülték a román himnuszt, miközben hátat fordítva a középső ujjukat mutatták, majd a meccs alatt cigányoztak, büdösrománoztak, valószínűleg a nagypályás mérkőzésen nem is voltak ott a Groupama Arénában, hiszen az ultrák bojkottálják a meccseket a szövetség regisztrációra vonatkozó szabályai miatt.

Most pótolták a mulasztást, az alábbi videón jól látható és hallható, hogyan. Mivel a futsal is az UEFA égisze alá tartozó szakág, tartani lehet tőle, hogy ezúttal sem ússza meg a büntetést a magyar szövetség. Sipos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője érdeklődésünkre egyelőre annyit mondott, nem látták még a felvételeket, de amint foglalkoztak az üggyel, és ismerteti a szövetség álláspontját.

Olvasói sztorik