Futsal

Csodahajrával jutottunk ki az Európa-bajnokságra

A magyar válogatott hosszabbításban győzte le Romániát a pótselejtező visszavágóján.
Teremlabdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező, visszavágó
Magyarország–Románia 4-3 (1-1, 2-2, 2-3 – hosszabbítás után)
Debrecen
Magyarország: Tóth Gy. – Trencsényi, Dávid R., Rábl, Lovas. Cserék: Komáromi, Gál I., Öreglaki, Németh P., Szeghy, Harnisch, Dróth, Hosszú, Tihanyi. Szövetségi kapitány: Sito Rivéra
Gólszerzők: Harnisch (4.), Hosszú (30.), Dróth (47., 50.), illetve F. Matei (16., 24., 42.)
Kiállítva: Harnisch (24.)
Továbbjutott: Magyarország (6-5)

A magyar teremlabdarúgó-válogatott kis túlzással telt ház előtt fogadta Romániát a debreceni Főnix Csarnokban, az Európa-bajnoki pótselejtező visszavágóján. Az első találkozón, egy héttel ezelőtt 2-2-es eredmény született.

Remek hangulatban, magyar helyzetekkel kezdődött a találkozó, és egy jól begyakorolt szögletvariáció után Harnisch Ákos szép góllal szerzett vezetést (1-0). Gál István révén nagy magyar helyzet maradt ki, majd Tóth Gyulának akadt védeni valója. További ígéretes lehetőségekkel veszélyeztettek a mieink, de mindegyiket kihagyták, ez pedig a 16. percben megbosszulta magát, hiszen Florin Matei egyenlített.

Góljukat követően némileg feljöttek a vendégek, ez a mezőnyben a labdabirtokláson meglátszott, és némileg a helyzetek számán is, de a legvégén Németh Péter révén a magyarok újabb nagy ziccert hagytak ki.

A fordulás után Dróth Zoltán a kapufát találta el, majd Harnisch Ákos elképesztően nagyot mentett a saját kapunk előtt, de mivel a becsúszása után a kezéről pattant le a visszalőtt labda, kiállították, Florin Matei pedig értékesítette a büntetőt. Fontos megjegyezni, hogy az ominózus eset során a győri játékos reflexmozdulattal védte az arcát, ezért találhatta el a könyökét a labda, tehát szándékosságról szó sem lehetett.

Az egyenlítésért rohamozott Magyarország, de az átütőerő hiányzott, a vendégek pedig masszívan védekeztek, és veszélyes ellenakciókat vezettek. A harmincadik percben Dróth lövése megpattant korábbi győri csapattársa, Ion Al-Ioani lábán, de így lett tökéletes Hosszú Ádámnak, aki becsúszva a hálóba lőtt (2-2).

Megtörtént a mieink hatodik szabálytalansága, ezért a 37. percben Florin Matei lőhetett büntetőt, de Tóth Gyula addig idegesítette, hogy elrontotta: a labda a kapus térdét, majd a kapufát is érintve ment mellé. A legvégén kimaradt néhány magyar lehetőség, az eredmény nem változott, hosszabbítás következett.

Az első öt perc Al-Ioani kapufájával kezdődött, majd Szőcs László remek passzát Florin Matei értékesítette (2-3). A 42. percben Marius Matei fölé lőtt egy újabb román büntetőt, majd a ráadás második felvonásában Dróth Zoltán klasszis góljával ismét egyenlő volt az állás. A mieink ekkor már jó ideje vészkapus-játékkal próbálkoztak. Dróth távolról a kapufát találta telibe, majd legeslegutolsó pillanatban, amikor már mindenki a büntetőkre készült (amelyek amúgy nem lettek volna, idegenben lőtt góllal a vendégek jutottak volna tovább), Öreglaki felívelte a labdát, amit a Dróth a hálóba fejelt (4-3). A közönség azonnal a pályára rohant, mindenki együtt ünnepelt, hiszen a magyar válogatott tíz év után ismét önerőből jutott ki az Európa-bajnokságra!

Thrillerbe illő végjátékkal győztük le 4-3-ra a románokat a debreceni Eb-pótselejtező párharc visszavágóján!

Posted by MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség on 2015. szeptember 22.

Ha az egész találkozóra jellemző remek hangulatot említettük, akkor az is hozzátartozik, hogy a magyar ultrák vissza-visszatérően ismételgették azokat a románellenes rigmusokat, amelyek miatt az MLSZ-t megbüntették a szeptemberi nagypályás Európa-bajnoki selejtező után… Kíváncsian várjuk, hogy ezúttal is büntet-e az UEFA.

A mérkőzés utáni nyilatkozatok ide kattintva olvashatóak!

Olvasói sztorik