Futsal

Büntetőpárbaj? Egy nagy túrót! Kiesés…

Dróth Zoltán utolsó másodperces csodagólja nélkül kiestek volna a magyar teremlabdarúgók.

Kapcsolódó cikkek

Mit ismert, a magyar teremlabdarúgó-válogatott hosszabbítás után 4-3-ra legyőzte Romániát az Európa-bajnoki pótselejtező debreceni visszavágóján, ezzel kijutott a februári, szerbiai kontinenstornára.

A mieink azért kényszerültek hosszabbításra, mert az idegenbeli első meccs ugyanúgy 2-2-es eredményt hozott, ahogyan a tegnapi visszavágó rendes játékideje. Miután a ráadásban, 3-2-es román vezetés után Dróth Zoltán jóvoltából sikerült az egyenlítés, a televízióközvetítésben félig viccesen, félig komolyan elhangzott: az sem baj, ha ez lesz a vége, és jönnek a büntetők, hiszen Tóth Gyula kapus olyan jól véd, hogy azt a párbajt nem veszíthetjük el.

A kommentátornak, a szakkommentátornak, illetve a stúdióban ülő műsorvezetőnek, valamint a két meghívott szakértő vendégnek (összesen öt fő) sem esett le, hogy ha nem születik meg az utolsó másodperces Dróth-gól, akkor nem jöttek volna büntetők! Akkor bizony kiestünk volna, hiszen a több idegenbeli gól szabálya a hosszabbításra is vonatkozik. Ez az UEFA szabályzatában, ide kattintva is olvasható…

Olvasói sztorik