Futsal

Debreceni siker a 15 gólos meccsen

Egy mérkőzést rendeztek péntek este a teremlabdarúgó NB I alsóházi rájátszásában. A debreceniek hosszú utat tettek meg Szombathelyig, de végig kézben tartották a találkozót, amelyen 15 gól született. A DEAC fontos három pontot szerzett idegenben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy lendülettel kezdett a Haladás, a vendégcsapat védekezésre kényszerült. Sorjáztak a hazai helyzetek, egy kontrából mégis a debreceniek találtak a kapuba. Hajtott, de inkább küszködött a szombathelyi gárda, az egyre magabiztosabb DEAC pedig egy oldalberúgás után csendesen növelte az előnyét. Nagy rohanással, gólzáporral folytatódott a meccs, a házigazda ott loholt ellenfele nyomában. Érett a hazai egyenlítés, de ehelyett bosszankodó szombathelyi játékosok vonulhattak a szünetre (2-4).

A fordulás után mindkét csapat bátor, nyílt játékkal rukkolt elő. Egy megpattanó, szerencsés góllal a DEAC gyorsan megnyugtatóvá tette az előnyét, de nem adta fel a házigazda. Olyannyira nem, hogy sikerült egyenlítenie (5-5). Majd a vendégek, aztán a hazaiak, utána kétszer ismét a vendégek kapufáján csattant a labda. Közben egyre feszültebb lett a hangulat, aztán beindult a góleső: a hajrának a DEAC futhatott neki előnyből. Vidák (ismét) kapufát, Berecz gólt rúgott, eldőlni látszott a meccs. Az utolsó percekben vészkapussal rohamozott a Haladás, de csak szépítésre futotta (7-8).

A Haladás mindent elkövetett a győzelemért, de ezen az estén nem játszott jól, és szerencséje sem volt, ezt jelzi a négy hazai kapufa. A DEAC rendkívül motiváltan, szervezetten futsalozott, nem érdemtelenül vitte el a három pontot.

Edzői értékelések

Pálmay Tamás, Haladás: – Küzdöttünk, aratunk, de nem játszottunk jól. Nem érdemeltünk győzelmet.

Darányi Antal, DEAC: – Ezzel az idegenbeli bravúrgyőzelemmel nyílttá tettük az egyenes bennmaradást. Gratulálok minden játékosomnak, nagyot küzdöttek a fiúk.

Teremlabdarúgó NB I, rájátszás, alsóház, 2. forduló

Swietelsky-Haladás VSE – DEAC Armada 7-8 (2-4)

Gólszerzők: Horváth P. (12., 28.), Vidák (12.), Halmos M. (26.), Bíró R. (28.), Hajmási (34.), Borsi (38.), illetve Fülep (5., 12.), Berecz (9., 18., 37.), Nagy I. (22.), Fábri (32., 34.)

Március 24. hétfő

19 óra: Újszegedi TC – Rubeola FC Csömör

Szabadnapos: Kincsem Lovaspark-Nagykáta

futsal-hungary.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik