Futsal

Újra meghívták a válogatottba

A Marosvásárhelyről a DEAC-ba hazatérő Pallai Gábor az ősszel a Barcelona ellen is védhetett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt pénteken debütált a teremlabdarúgó NB I-ben szereplő DEAC Armada kapujában Pallai Gábor. A 33 éves hálóőr éppen volt csapata, a Berettyóújfalu ellen játszhatott először új együttesében. Tavaly nyáron már azon is elgondolkozott, hogy felhagy a játékkal, ezért júliusban távozott az MVFC alakulatától.

Pallai a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy már augusztusban Debrecenbe igazolt volna, de visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Romániából.

– Nyáron úgy volt, hogy esetleg abba is hagyom a futsalt, mert másfelé szerettem volna orientálódni, az edzősködés nagyon foglalkoztatott – kezdte a rutinos kapus. – Sajnos azonban nem sikerült jól az elválás a volt klubommal, és még nyáron megkeresett a DEAC. Úgy volt, hogy le is igazolok hozzájuk, de ahogy aláírtam a szerződést Debrecenben, másnap hívott a Marosvásárhely, hogy szükségük lenne egy kapusra. Elég jó ajánlattal rukkoltak elő, amit nem tudtam visszautasítani. Aztán most úgy alakult az élet, hogy a párommal Debrecenben szeretnénk letelepedni és családot alapítani, ezért hazaigazoltam.

Az ősszel a Marosvásárhely a román pontvadászat mellett az UEFA Futsal Cup küzdelmeiben is érdekelt volt. A hálóőr elmondta, hogy nagyon profi körülmények között készülhetett hétről-hétre, és hatalmas élmény volt többek között a Barcelona ellen is játszani.

– Úgy gondolom, hogy taktikailag nem annyira felkészült a román bajnokság, mint a magyar, azonban játéktudásra és fizikálisan jóval erősebb – jelezte Pallai Gábor. – Mindenképp nagyon jó tapasztalatszerzés volt, és előrelépés is, mert tudtam még fejlődni is. Nagyon profi körülmények voltak, minden adott a jó szerepléshez. Nem mellesleg tudtunk játszani a Bajnokok Ligájában is, ahol bekerültünk az elitkörbe. Ott már nem értünk el szép eredményeket, de nagy élmény volt a Barcelona, vagy az ukrán bajnok ellen védeni.

Pallai elárulta, semmi különlegeset nem érzett, amikor múlt pénteken volt csapatával, a Berettyóújfaluval kellett farkasszemet néznie.

– Az élet másfelé sodort, más céljaim vannak. Igazából úgy tekintettem rá, mint akármelyik másik mérkőzésre. Nyilván annyi pikantériája volt, hogy az elnökkel nem sikerült szépen elválnunk, sajnos nem bánt velem túl korrekt módon. Kicsit fura volt ellenük játszani, de nem éreztem semmi különlegeset.

A 33 éves hálóőr beszámolt arról is, hogy kapustársával felváltva fognak védeni a bajnokságban, ahol a DEAC célja az osztályozó elkerülése, és a biztos bennmaradás az élvonalban.

– Itt vagyunk ketten Szalánczi Zolival. Úgy beszéltük meg, hogy felváltva védjünk, és így minél nagyobb segítségére legyünk a csapatnak a jó szereplés érdekében, hogy elérjük a célt, amit kitűzött a DEAC együttese. Ebben a szezonban a biztos bennmaradást próbáljuk kiharcolni, és el szeretnénk kerülni az osztályozót is, hiszen már három NB II-es csoport van. Több csapat van, erősebbek is, és egy osztályozó is elég kétes lehet, úgyhogy ezt mindenképp próbáljuk elkerülni.

A korábbi válogatott kapus az utóbbi időben kikerült a nemzeti együttes látóköréből, de most újra meghívót kapott a szövetségi kapitánytól a kedden kezdődő edzőtáborba.

– Kaptam meghívót a válogatott edzőtáborába, ami kedden veszi kezdetét. A szövetségi kapitány hallotta, hogy hazaigazoltam, és meghívott az összetartásra, hogy megnézzen. Marosvásárhelyről nem nagyon volt arra lehetőség, hogy hazajussak. Innentől rajtam múlnak a dolgok, hogy mennyire tudom elnyerni a tetszését. Bízom benne, hogy tudok még szerepelni a magyar válogatottba – mondta végül Pallai Gábor.

Olvasói sztorik