Futsal

Szegedi feltámadás a teremben

Idei harmadik meccsét is megnyerte az UTC az NB I alapszakaszában, ezúttal a MAFC ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy mérkőzést rendeztek péntek este a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 18. fordulójában. Az Újszegedi TC a közvetlen riválisnak számító MAFC együttesét fogadta. A várakozásoknak megfelelően nagy csata kerekedett a találkozóból, mindkét oldalon volt öngól, a hazaiak büntetőből is betaláltak, a vendégeknél pedig villant a piros lap…

Az ötödik percben Öreglaki passzolt középre Kuliknak, a hazai kapus már verve volt, és bár a labda nem talált volna kaput, a háttal álló Berndt lábáról mégis a gólvonal mögé került (0-1). Két perccel később Ondrejó passzát Dürgő továbbította kapásból a hosszú oldalon érkező Balogh Ádám elé, aki közvetlen közelről a hálóba lőtt (1-1).

A 12. percben Szentes Bíró kapott remek indítást, Tyúkász kapust is kicselezte, de a fővárosiak játékosa buktatta, amiért nagybüntető és piros lap járt. Marco Angulo vezetőedző hangosan viccnek titulálta a játékvezetői döntést, de Puskás Csabát ez nem zavarta, nagy erővel a kapuba bombázott (2-1). A 18. percben három az egyben támadhattak a vendégek, Sivák vitte fel a kontrát középen, Kertészhez játszott, aki a hosszú sarokra berobbanó Rajnay lábára lőtte a labdát, ő pedig a hálóba (2-2).

A 22. percben Ondrejó passza nem volt jó Dürgőnek, de érkezett Kertész, aki balszerencsésen ért a labdába, amely így védhetetlenül gurult a kapuba (3-2). Egy perccel később Sivák passzát Öreglaki átvette középen, majd senkitől sem zavartatva, nagy erővel a hálóba lőtt (3-3). Sokági nem született újabb gól, majd a 38. percben egy sarokrúgás után Ondrejó elé került a labda, aki közvetlen közelről vezetéshez juttatta az UTC-t (4-3).

Ezután mezőnykapussal próbálkozott a MAFC, de egy labdaszerzés után Tombácz kapus a vendégek hálójába tekert (5-3) – tudósít a szegedma.hu.

– Az idény talán eddigi legfontosabb mérkőzésén nem játszottunk jobban az ellenfelünknél, ugyanakkor a végjátékot mentálisan jobban bírtuk, így el tudtuk dönteni a találkozót a javunkra. Ezzel megelőztük a MAFC együttesét, és feltett szándékunk, hogy megtartsuk ezt a pozíciót – nyilatkozta Brinszky Adrián, a szegediek edzője.

Ami a tabellát illeti, az MLSZ végre módosította az állást, és törölte a visszalépett Rákosmenti FC eredményeit. Ezzel a sereghajtó Nagykáta (1 pont) és a Rubeola FC Csömör (4 pont) nagyon nehéz helyzetbe került, hiszen a kilencedik Debrecennek 14 pontja van. A MAFC idei öt meccséből immár a negyediket vesztette el, a Szeged viszont mindhármat megnyerte.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 18. forduló

Újszegedi TC – MAFC-BME-Docler Akadémia 5-3 (2-2)

Gólszerzők: Balogh Á. (7.), Puskás Cs. (13.), Kertész (öngól 22.), Ondrejó (38.), Tombácz (38.), illetve Berndt (öngól 5.), Rajnay (18.), Öreglaki (23.)

Kiállítva: Tyúkász (12.)

Február 3. hétfő

18.15: Rába ETO – Rubeola FC Csömör

18.30: Aramis SE – Dunakeszi Kinizsi

18.30: 1. FC Veszprém – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu

19.30: DEAC Armada – Kincsem Lovaspark-Nagykáta

A Rákosmenti FC visszalépése miatt a Haladás szabadnapos.

Olvasói sztorik