Futsal

Sztárigazolások a Fradiban

Az FTC csapatában folytatja a játékot Bárányos Zsolt; az edző Dzurják József lett.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros teremlabdarúgó-csapata 2011-ben bronzérmet nyert az NB I-ben, de a következő szezont anyagi nehézségek miatt csak a másodosztályban kezdte, és a visszajutás azóta is várat magára. A korábbi sikercsapat játékosai szétszéledtek, sokan a manapság már élvonalbeli Dunakeszit erősítik.

A ferencvárosi teremlabdarúgók azonban nem mondtak le arról, hogy ismét sikeresek legyenek, ennek érdekében a közelmúltban hivatalosan is az FTC szakosztályává váltak. Céljuk továbbra is az első osztályba való visszajutás, amit komoly igazolásokkal támasztanak alá. Nemrégiben Détári Lajos szaktanácsadó lett a csapatnál, most pedig további erősítéseket jelentenek be.

Kedden 9:30-kor kezdődött az a sajtótájékoztató, amelyen bemutatkoznak az új szakmai stáb tagjai, valamint az új, válogatott múlttal rendelkező játékosok, illetve a vezetők beszámolót adnak a csapat hosszú távú céljairól is. Dzurják József vezetőedzőként, Bücs Zsolt másodedzőként irányítja a továbbiakban a Fradit, amelyben pályára lép többek közt Bárányos Zsolt és Ferencz Dániel is.

A Fradi a 16. forduló után hatpontos előnnyel vezeti az NB II Nyugati-csoportjának tabelláját.

Németh Péter szakosztályelnök a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy mindkét tréner, továbbá Bárányos, és a szintén új szerzemény Ferencz Dániel is fél plusz egy évre írt alá. Utóbbi a Ferencváros saját nevelésű labdarúgója, aki játszott az NB I-ben.

– Először is szeretnénk megköszönni, hogy a Fradi-család tagjai lehetünk – idézi a klub honlapja Németh Pétert. – Ennek tudatában szerettük volna a csapatot megfelelően megerősíteni. Büszkék lehetünk rá, hogy két ilyen játékos, és két ilyen edző erősít bennünket a jövőben. Jelenleg az NB II-ben szerepel a csapat, de minden célunk, hogy visszajussunk az NB I-be. Bízunk abban, hogy visszatérünk, és a dobogóért harcolhatunk majd az élvonalban. A jövőben sem szeretnénk megállni, olyan játékosokat igyekszünk az FTC-be igazolni, akik komoly hírnevet adhatnak a sportágnak, valamint a ferencvárosi futsalnak.

A szakosztályelnököt követően a Fradi egykori kiváló csatára, Dzurják József beszélt, aki a jövőben a vezetőedzői feladatokat látja el.

– Váratlanul ért a felkérés, de mindenki tudja, hogy mennyire kötődöm a futballhoz és a Ferencvároshoz. Ha a Fradi-család hív, akkor vízhordónak is jönnék. Ez egy új kihívás a számomra. Örömmel mondtam igent, nem sokat gondolkodtam a felkérésen – mondta Dzurják.

Korábban az FTC élvonalbeli labdarúgócsapatában is megfordult Bárányos Zsolt, aki a jövőben a futsalosok között is sok ferencvárosi gólt szeretne lőni.

– Nagyon gyorsan megegyeztünk. A nagypályás múltam ismert, de azt fontos tudni, hogy a bajnoki szünetben mindig futsaloztam. Úgy érzem, hogy nem lesz gond, hamar beilleszkedem majd a csapatba – fogalmazott Bárányos.

Olvasói sztorik