Futsal

Rangadót nyert a Berettyóújfalu

A házigazda MVFC 5-1-re verte a MAFC csapatát a teremlabdarúgó NB I egyetlen pénteki mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hazai szempontból nem indult jól a találkozó, hiszen bár Rábl János lövésével a Berettyóújfalu veszélyeztetett, ám a harmadik percben egy kapu előtti kavarodásból Szeghy Szabolcs szemfülessége gólt és vezetést hozott a MAFC-nak. Vezettek a fővárosiak, s kissé idegesen, görcsösen játszott az MVFC, bár folyamatosan birtokolta a labdát. Turzó József időt kért, hogy rendezze a sorokat. A félidő derekán aztán sikerült az egyenlítés, majd a játékrész utolsó perceiben Trencsényi kétszer is eredményes volt, így a mezőnyfölény gólokban is megmutatkozott (3-1).

A második húsz perc kezdetén már vészkapussal próbálkozott a MAFC, ám a hazaiak szereztek újabb gólt Lovas révén. Sokkal higgadtabban, összeszedettebben és jobban játszott az MVFC, mint az első félidőben. Továbbra is a hazaiak irányították a játékot, bár Tihanyi Csabának is adtak munkát a budapestiek, de újabb gólra nem futotta az erejükből. Nem volt sportszerűtlen a találkozó, ám egy perccel a vége lőtt kisbüntetőhöz jutottak a hazaiak, amit Dávid Richárd értékesített is kialakítva ezzel a végeredményt (5-1) – tudósít a berettyóújfalui klub Facebook-oldala.

Edzői értékelések

Turzó József, MVFC: – Az elmúlt hetek lassabb mérkőzései, valamint az első, kissé szerencsétlen gól meglátszott a játékunkon. Lassan, és talán túlzottan görcsösen játszottunk a mérkőzés elején, és az is igaz, hogy Marcos barátom stabillá tette a MAFC játékát. De ahogy teltek-múltak a percek, úgy játszottunk egyre jobban és magabiztosan, így a végére megérdemelten győztünk, ilyen arányban is.

Marcos Angulo, MAFC: – A Berettyóújfalut nagyon jó csapatnak tartom, és megérdemelten nyerte a mai mérkőzést. Szomorú vagyok amiatt, hogy a csapatom veszített, ám örülök annak, hogy kollégám és barátom, Turzó József milyen jó munkát végez az MVFC-nél, gratulálok neki és csapatának a sikerhez.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 10. forduló

Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – MAFC-BME-Docler Akadémia 5-1 (3-1)

Gólszerzők: Nagy I. (11.), Trencsényi (18., 18.), Lovas (22.), Dávid R. (37.), illetve Szeghy (1.)

November 18. hétfő

18.15: Swietelsky-Haladás VSE – Újszegedi TC

18.30: 1. FC Veszprém – Dunakeszi Kinizsi

19.30: DEAC Armada – Rubeola FC Csömör

19.30: Kincsem Lovaspark-Nagykáta – Rákosmenti FC

A győriek nemzetközi kupaszereplése miatt a Rába ETO – Colorspectrum Aramis mérkőzést november 28-án, csütörtökön rendezik.